Christelijke Shahzad (17) opgepakt wegens vermeende blasfemie

  • Een foto van het politierapport over de aanhouding van Shahzad

    Een foto van het politierapport over de aanhouding van Shahzad

  • Een foto van Shazad

    Een foto van Shazad

20 juli 2017

Vorige week vrijdag is in de Pakistaanse stad Dinga de 17-jarige Shahzad Masih opgepakt, omdat hij de islamitische profeet Mohammed zou hebben beledigd. Volgens de Pakistaanse blasfemiewet staat er op het beledigen van de profeet Mohammed de doodstraf.

Shahzad Masih kreeg tijdens zijn werk in een medisch centrum ruzie met een islamitische collega. Na tussenkomst en bemiddeling van een dokter, werd de ruzie bijgelegd. Nu blijkt dat de collega van Shahzad toch nog wrok tegen hem koesterde. 

De collega van Shahzad heeft de radicale islamitische groepering TTP (Tehree-e-Tahafuz-e-Pakistan) benaderd om een aangifte tegen hem te kunnen doen. Uiteindelijk heeft Shahzad’s collega samen met de TTP aangifte gedaan. Shahzad is vrijdag opgepakt wegens het beledigen van de profeet Mohammed. De familie van Shahzad is kort daarna ondergedoken uit angst voor geweld.

Deze zaak is een goed en schrijnend voorbeeld van de onrechtvaardige manier waarop de blasfemiewet in Pakistan wordt ingezet. Vaak wordt de wet misbruikt om een persoonlijk conflict te beslechten. 

Uw gift voor juridische ondersteuning van Shahzad Masih en voor levensonderhoud van zijn familie is hartelijk welkom. Ook willen wij u vragen om met ons mee te bidden voor Shahzad en zijn familie. 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!