Evangelisatie en medische hulp voor de vluchtelingen in Noord-Irak

 • Tandheelkundige zorg

  Tandheelkundige zorg

 • Medicijnen

  Medicijnen

 • Mobiele kliniek

  Mobiele kliniek

 • Medisch consult

  Medisch consult

6 april 2015

Uitzichtloosheid van de IS vluchtelingen

De uitzichtloosheid in het leven van de IS vluchtelingen is hartbrekend. Hele dagen zitten zij in hun tent te wachten, wetende dat de situatie komende tijd niet veranderen zal. De vluchtelingen zijn dankbaar voor de geboden (winter)hulp en dat de voedselvoorziening sterk verbeterd is. Toch krijgen zij nu last van verveling. Daarnaast maken zij zich zorgen over het feit dat de kinderen niet naar school kunnen. Ook over de zieken maakt men zich zorgen, want zonder medische hulp en de benodigde medicijnen zijn zij het leven niet zeker.

Evangelisatiepakket

Stichting HVC wil de komende maanden in Noord-Irak actief bovenstaande problemen aanpakken. Wij geloven ook dat het goed is dat de boodschap van het Evangelie zal gaan klinken in de vluchtelingenkampen. Het streven is daarom om elke tent een pakket te geven met daarin:
-          Een Bijbel
-          Evangelisatiemateriaal
-          Schriften en schrijfwaar voor de kinderen
Er zijn duizenden tenten en dus evenzoveel pakketten nodig! Eén pakket kost € 10,-.

Mobiele kliniek

Daarnaast ondersteunt HVC in Noord-Irak een mobiele medische kliniek om te voorzien in de medische nood. Voor gemiddeld € 25,- per persoon kan deze kliniek een medisch consult geven en de benodigde medicijnen vertrekken. De schrijnende situatie in Noord-Irak is nog lang niet ten einde. Wilt u met ons meebidden en meedenken wat u (bijvoorbeeld met uw bedrijf of kerkelijke gemeente) kunt doen? 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!