Evangelisatie onder Noord-Koreanen tegen de verdrukking in

30 september 2022

Noord-Korea - HVC ondersteunt sinds kort twee evangelisten die Gods Woord onder Noord-Koreanen verspreiden. Vanuit buurland Zuid-Korea zetten deze kerkleiders zich in om Noord-Koreaanse vluchtelingen in omringende landen met het Evangelie bekend te maken. Daarnaast staan zij klaar om, zodra er een opening is, het Evangelie in Noord-Korea te brengen. 

De kerkleiders zelf groeiden op in Noord-Korea en hebben het land verlaten. Tijdens hun vlucht kwamen zij in aanraking met Gods Woord. Eén van de kerkleiders: "God legde het na mijn bekering in mijn hart om terug te gaan naar Noord-Korea. Omdat ik beslist geen Bijbel mee kon nemen het land in, leerde ik verschillende Bijbelboeken uit mijn hoofd. Tijdens mijn reis door Noord-Korea kon ik daar enkele mensen het Evangelie vertellen".

Dichte grens

Inmiddels is de grens met Noord-Korea al enkele jaren gesloten vanwege de coronapandemie en is het niet meer mogelijk het land binnen te gaan. Daarom richten de twee evangelisten zich op hun landgenoten die in Zuid-Korea en omliggende landen verblijven. Sommigen zijn Noord-Korea ontvlucht; anderen zijn door mensenhandel in buurlanden terechtgekomen.

Ik leerde verschillende Bijbelboeken uit mijn hoofd

 een evangelist 

Doorgeven

Er worden kleine gemeenten gesticht waar zij, die christen worden, worden opgevangen. Soms vinden de contacten online plaats. De kerkleiders proberen andere christenen op te leiden, die op hun beurt het Evangelie kunnen verspreiden wanneer Noord-Korea weer opengaat. Zo wordt het Woord letterlijk doorgegeven. Het doel is om uiteindelijk nieuwe gemeenten te stichten in Noord-Korea. Opdat ook in dit gesloten land, zuchtend onder een totalitair communistisch regime, gehoord mag worden van de bevrijding die er is in Christus Jezus.
 

Het evangelisatiewerk kent veel risico's. Bidt u voor de evangelisten? En geeft u ons de gelegenheid om hen te ondersteunen?

Help vervolgde christenen in Noord-Korea met uw gift

Er is in de ondergrondse Kerk een grote behoefte aan het Woord van God. Helpt u ons om technieken en methodes te ontwikkelen, waardoor zij toch veilig Gods Woord kunnen lezen?

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!