Groei van de Kerk bedreiging voor de Iraanse overheid

8 mei 2018

HVC projectland Iran is regelmatig in het nieuws, onder andere door ontwikkelingen in de politiek en samenleving. In de beleving van veel Iraniërs draait de economie steeds slechter. Arbeiders klagen erover dat ze steeds vaker geen loon krijgen voor het werk dat ze gedaan hebben, zo meldt één van onze contactpersonen. Ook de vrouwenrechten en de positie van christenen staan ernstig onder druk. 

Steeds meer Iraniërs bekeerd tot het christelijk geloof

De HVC-projectleidster meldt ook dat steeds meer mensen zich bekeren tot het christelijk geloof. Via digitale communicatie en het werk van evangelisten wordt het Evangelie volop verkondigd in Iran. De christelijke boodschap van liefde en vergeving staat haaks op de haat en dwang die Iraniërs ervaren binnen de islam. God zegent het werk; in een paar jaar tijd hebben zich bijna 500.000 moslims aansloten bij de christelijke kerk.

Meer arrestaties dan ooit

De Iraanse overheid ziet de groei van de Kerk als een grote bedreiging. Afgelopen jaren werden meer christenen gearresteerd dan ooit. De regering doet er alles aan de groei in te dammen door moslimbekeerlingen te vervolgen, christelijke activiteiten te verbieden en de islam te promoten. We vragen u om te bidden voor de spanningen en nood in Iran.

Bid voor onze vervolgde broeders en zusters! Ondanks de vervolging groeit de Kerk in Iran. Dank de Heere voor de hoop die mensen in Iran zoeken en vinden bij Hem!

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!