Kerstpakkettenactie voor Irak

 • Een kerstpakket voor Sajid

  Een kerstpakket voor Sajid

 • Iraakse kinderen verdreven uit hun dorp

  Iraakse kinderen verdreven uit hun dorp

 • Uitdelen voedselpakketten

  Uitdelen voedselpakketten

 • Verwoesting in Irak

  Verwoesting in Irak

7 december 2017

In sommige vluchtelingenkampen en dorpen is er al maanden lang nauwelijks voedsel beschikbaar. Onder de allerarmsten deelt HVC noodhulppakketten uit. De pakketten zijn deels gevuld met voedsel en deels met goederen voor persoonlijke hygiëne. Dankzij uw steun konden al duizenden pakketten worden uitgedeeld. De noodhulp blijft echter nodig, zeker nu de kille wintermaanden aanbreken!

Rond de Kerstperiode organiseert HVC een grote bemoedigingsactie in Irak. Het streven is om 2.000 kerstpakketten uit te delen aan vluchtelingen. De pakketten bevatten Bijbelse prentenboeken, warme kleding (zoals een sjaal, muts en handschoenen), verzorgingsartikelen (zoals een tandenborstel, shampoo en zeep), schrijfgereedschap (een pen en een schrift), spelletjes en wat klein snoepgoed. 

De pakketten worden uitgedeeld tijdens bijeenkomsten, die op diverse plaatsen worden georganiseerd. Leden van de lokale kerk vertellen het Kerstverhaal en organiseren allerlei activiteiten. Ook moslims en Jezidi’s zijn welkom. Op deze manier komen ook zij in aanraking met het Evangelie.

Helpt u mee om vluchtelingen een onvergetelijke Kerst te bezorgen?
Voor slechts € 15,- schenkt u een kerstpakket.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!