Laat Syrische vluchtelingen niet alleen in de kou!

6 november 2019

De recente aanvallen van het Turkse leger op het noorden van Syrië, hebben vele duizenden Koerden op de vlucht doen slaan. Al meer dan tienduizend mensen zijn de grens met Noord-Irak overgestoken. De vluchtelingen staat een koude winter te wachten. HVC zoekt binnenkort de Syrische vluchtelingen op en vraagt u om te doneren voor pakketten met onder meer warme kleding en dekens!

Actie voor gevluchte Koerden

Na jaren van oorlog, wordt het noorden van Syrië opnieuw geraakt door geweld. De recente aanvallen van Turkije op de Koerden in Noord-Syrië troffen met vooral de steden Qamishly, Amoda, Kobani en omliggende dorpen. Van oudsher wonen er in Qamishly veel christenen. Tienduizenden Koerden zijn hun huis ontvlucht. Een deel van hen vluchtte naar Noord-Irak. HVC zet samen met lokale partnerorganisaties in Noord-Irak een hulpactie op voor de gevluchte Koerden.

Hulp en het Evangelie

In de winter kunnen de temperaturen in Noord-Irak dalen tot rond het vriespunt. De meeste gevluchte mensen zijn halsoverkop vertrokken. Zij zijn afhankelijk van hulp. Wij vragen u om ze niet alleen te laten. HVC wil graag duizend noodhulppakketten uitdelen aan vluchtelingen. De pakketten bevatten warme kleding zoals een sjaal, muts en handschoenen en verzorgingsartikelen zoals een tandenborstel, shampoo en zeep, maar ook een Bijbel. Pakketten voor kinderen bevat daarnaast Bijbelse prentenboeken, een pen en een schrift, spelletjes en wat klein snoepgoed. Over enkele weken vertrekt een delegatie van HVC naar Noord-Irak om de noodhulpactie te coördineren en christenen te bemoedigen. De pakketten worden uitgedeeld, samen met Iraakse christenen.  Zij vertellen over het Evangelie. Ook andersgelovigen, zoals moslims, zijn welkom om een noodhulppakket op te halen. Op deze manier komen ook zij in aanraking met het Evangelie.

De Syrische vluchtelingen hebben bescherming tegen de kou nodig. Helpt u ons om warmte en het Evangelie te verspreiden? Voor € 16,50 doneert u één noodhulppakket. Hartelijk dank!

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!