Op de fiets voor Bombay

  • Khushi

    Khushi

8 februari 2016

Karin Stip stapt sinds 2015 elke dag op de fiets naar haar werk en laat de auto staan. Ze weet zich gesteund door familie, vrienden en bedrijven, die haar fietsactie sponsoren. Ze hoorde over de erbarmelijke omstandigheden waarin vrouwen en meisjes als prostituee werken in de Indiase stad Bombay en besloot de opbrengst spontaan aan dit project te besteden. “Voor mij betekent dit afzien, maar voor de kinderen in India levert het een menswaardig bestaan op. Met deze gedachte in het achterhoofd is het niet moeilijk om dagelijks, door weer en wind, op de fiets te stappen”. De gift wordt gebruikt om meisjes te redden uit de prostitutie, onderdak te bieden en onderwijs te geven.

Een van de meisjes die werd geboren in het prostitutiegebied van Bombay is Khushi. Haar moeder werd als tiener verkocht aan een pooier. Na een paar jaar gedwongen arbeid in de bordelen, bleek ze zwanger te zijn. Nadat Khushi werd geboren, betaalde de pooier alle (medische) kosten. Toen begon de ellende voor Khushi en haar moeder, die inmiddels met HIV besmet is. Ook heeft de pooier laten weten dat Khushi zijn bezit is, omdat hij de kosten voor de bevalling heeft betaald.

Met de donatie van mevrouw Stip verwacht de projectleider in Bombay drie kinderen, zoals Khushi, te kunnen redden en opnemen in het opvangtehuis. Bidt u mee voor redding van Khushi en andere meisjes?

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!