Schrijnende brief: dierbare vrienden verloren

  • Kobani op de kaart

    Kobani op de kaart

28 juli 2015

Onderstaande brief ontvingen wij van het team uit het veld in Syrië:

Lieve broeders en zusters,

Jullie hebben vast gehoord over de recente aanvallen in zowel Kobani als Suruç. Het is echt een zware tijd voor ons team dat daar werkt. We hebben vele dierbare vrienden verloren. Maar we vertrouwen op God en danken Hem dat we het Evangelie met hen mochten delen voor zij ons ontvielen.

IS viel Kobani aan en meer dan 200 mensen werden die dag vermoord. Bijna alle mensen die in het Suruç kamp wonen, waren op dat moment in Kobani. Wij kenden velen van hen: ook veel kinderen die naar ons kinderprogramma kwamen zijn onthoofd.

Het lukt ons team niet om met noodhulp naar Kobani te gaan. We mogen de grens niet over, maar ons team riskeert hun levens om de mensen in Kobani en Suruç zo goed mogelijk te helpen.

We leven in wanhopige tijden, maar vertrouwen volledig op bescherming en sturing van de HEERE. Veel jonggelovigen uit Suruç zijn nu in Kobani en moeten schuilen. Zij hebben onze gebeden om bescherming nodig.

Het bombardement in Suruç vond plaats toen onze broeder Farzad daar op een vergadering moest zijn. Maar God is trouw; Farzad was ergens anders nodig en redde het niet om naar de vergadering te gaan. We vragen God voortdurend om hem te blijven beschermen zodat hij velen kan blijven dienen.

Suruç is niet langer veilig of stabiel. Ons team ter plaatse leeft in een moeilijke situatie, maar we vertrouwen op de HEERE en we blijven doen waar Hij ons voor geroepen heeft. Om veiligheidsredenen kunnen we het team niet uitbreiden, maar we hebben dringend uw gebed nodig.
Ondanks de zware en moeilijke omstandigheden weten wij dat God oppermachtig is. Hij is trouw en we zullen door blijven gaan met het delen van de boodschap van Zijn verlossing.
Er is kracht in gebed! Laten we samen onze gebeden verheffen tot Hem.

  • Bid voor veiligheid en bescherming van het team.
  • Voor open deuren zodat er (nood)hulp verleent kan worden.
  • Voor de (jong) gelovigen die ergens schuilen, voor bescherming en ondersteuning.
  • Dat het Evangelie verspreidt mag worden, vooral door alle moeilijkheden heen.
  • Dat IS strijders de levende God mogen ontmoeten en Zijn vergeving mogen ervaren.
  • Voor de Turkse overheid, dat zij het land zullen leiden met Gods Wijsheid.
  • Voor de bescherming van de Koerden, vooral de kinderen.

Ere aan God, want het is Zijn genade dat wij Hem kennen, met Hem leven mogen en Hem dienen kunnen.

Heel erg bedankt voor uw gebed en betrokkenheid.
Gods zegen toegewenst,
Ruth Daniel

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!