Sponsorkind Rose is nu onderwijzeres

  • Rose voor de klas in het MJJC

    Rose voor de klas in het MJJC

  • Rose (rechts) in 2003 na aankomst bij Dr. Job in het MJJC

    Rose (rechts) in 2003 na aankomst bij Dr. Job in het MJJC

18 mei 2018

Als kind werd Rose gesponsord door iemand uit Nederland via het HVC Sponsorplan. Rose kan prachtig vertellen. Over haar vader, die een eigen winkel had in Coimbatore, India. Hoe hij altijd een luisterend oor had voor mensen die in de problemen zaten. Hoe hij ook altijd wees op de Verlosser, die ook voor hen gekomen is. En zo leerden vele dorpsgenoten het Evangelie kennen en er startte - achterin de winkel - zelfs een Bijbelstudiegroepje.

Opvang in het Michael John Job Center

Maar op een dag gaat het mis. Rose is twaalf jaar en net naar school vertrokken als hindoe-extremisten de winkel binnen vallen en op gruwelijke wijze haar vader vermoorden. In 2003 kwam zij met haar moeder in het Michael John Job Center (MJJC) wonen. Haar moeder kreeg daar een baan. Rose kreeg, mede dankzij haar sponsor, onderwijs en de vrijheid om het geloof van haar vader te delen.

Het Evangelie delen als onderwijzeres

Toen Rose zestien jaar oud was wist ze één ding zeker; ik wil mijn vaders voorbeeld volgen en getuigen over de Heere Jezus. En nu, tien jaar later, doet zij dat. Zij heeft inmiddels op het MJJC de middelbare school, de 'PABO' en een Master in Engels afgerond en werkt als onderwijzeres op één van de scholen van het MJJC. Rose kan zo het Evangelie delen met de MJJC-kinderen én met de kinderen die van buitenaf komen studeren.

Via het HVC Sponsorplan kunt u een kind een toekomst bieden. Het kind krijgt 24/7 opvang, (Bijbels) onderwijs, goede maaltijden, kleding en zorg. 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!