Update: Nieuw verzoek rechtszaak Asia Bibi afgewezen

1 mei 2017

1-5-2017


Het verzoek tot eerdere behandeling van de rechtszaak van Asia Bibi is afgewezen. Het hoofd van Justitie heeft besloten dat de zaak van Asia Bibi gewoon op haar beurt moet wachten. De zaak in Pakistan zal naar alle waarschijnlijkheid pas in 2018 behandeld worden.
  


18-04-2017


Advocaten van Asia Bibi hebben een verzoek ingediend voor een nieuwe rechtszaak in de eerste week van juni 2017.
Inmiddels is het alweer ruim zes maanden geleden dat de zaak werd verdaagd, omdat een justitiemedewerker zich op de ochtend van de hoorzitting afmeldde.

De advocaten van Asia Bibi hebben nu een verzoek ingediend om in “het belang van de rechtsspraak” de zaak begin juni te behandelen en niet langer uit te stellen. Het is niet waarschijnlijk dat de zaak ook in juni voorkomt, ingewijden verwachten dat het enkele maanden langer kan duren.

HVC roept op tot gebed voor een spoedige behandeling van de zaak en voor vrijspraak van de Pakistaanse christin, die al bijna acht jaar in gevangenschap doorbrengt.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!