Van brandstapel naar kostwinnaar

  • Diploma uitreiking in project Thomas

    Diploma uitreiking in project Thomas

  • Les in lezen en schrijven

    Les in lezen en schrijven

  • Naailes

    Naailes

14 juli 2016

Een van de gruwelijkste Indiase gebruiken is officieel verboden, maar vroeger werd van een vrouw verwacht - als haar man eerder stierf dan zij – dat zij ook op de brandstapel klom terwijl haar echtgenoot werd gecremeerd. Zij kon net zo goed ook sterven, want haar leven had zonder man geen zin meer. Het leven van een weduwe in India is nog steeds heel moeilijk. Zij leven vaak in ernstige armoede.

Daarnaast zijn veel vrouwen, zeker in het Noorden van India, analfabeet. Er zijn regio’s waar bijna alle vrouwen niet kunnen lezen en schrijven. Project Thomas zet zich actief in voor deze vrouwen. Zo bieden zij gratis cursus ‘lezen & schrijven voor volwassen’ aan. Daarnaast wordt tijdens de cursus over het Evangelie vertelt.

Na het volgen van deze cursus, kunnen de vrouwen doorstromen naar beroepsonderwijs, zoals een cursus naaien. Alles wordt hen kosteloos aangeboden. Vanuit een uitzichtloze positie, leren zij hoe ze geld kunnen verdienen om hun gezin te onderhouden en bereikt het Evangelie ook hen.
De blik in de ogen van deze vrouwen als zij hun diploma in ontvangst nemen, is onbetaalbaar!

Bekijk de fotoimpressie hiernaast.  

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!