Opvang vondelingen Iran

Naar schatting één miljoen mensen zijn niet erkend door de Iraanse overheid. Zij hebben geen identiteitsbewijs, en daardoor geen bestaansrecht of toegang tot medische zorg. HVC ondersteunt een project dat niet-erkende kinderen opvangt.

Geheime opvang

Er zijn meer dan 1 miljoen ongedocumenteerden in Iran, waarvan een groot deel kinderen. Deze kinderen hebben geen toegang tot onderwijs of gezondheidszorg. Voor hen is het iedere dag een strijd om te overleven. HVC ondersteunt een project dat ruim twintig van deze kinderen opvangt. Soms werden deze kinderen op straat gevonden, soms bleken ze in de woestijn te zijn achtergelaten. Als een wonder werden ze door de juiste mensen gevonden. Zij worden in het geheim opgevangen en verzorgd. Sommige kinderen hebben een handicap en bijna allemaal zijn ze getraumatiseerd. Ondanks de trauma’s zijn ze dankbaar voor de zorg die ze ontvangen en slaan ze zich vaak dapper door het leven.

Steun dit project

Help ons deze kinderen op te vangen

Liefdevol vangen lokale projectleiders de niet-erkende kinderen op. Helpt u hen om dit te blijven doen?

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!