Alya uit Syriƫ - Dag 6 - Week voor de Vervolgde Kerk

9 juni 2023

De week van 4 t/m 10 juni is de Week voor de Vervolgde Kerk. Samen met collega-organisaties Open Doors, SDOK en Friedensstimme roepen wij christenen in Nederland en Vlaanderen op een week lang te bidden voor de vervolgde Kerk. Iedere dag delen we een gebedspunt. Vandaag bidden we voor getraumatiseerde christenen die leven onder meedogenloze machthebbers.

Alya uit Syrië zag hoe mensen werden onthoofd. Toch kan de kerk in haar land een ‘centrum van hoop’ zijn. In haar tas had Alya het visitekaartje van een dominee bewaard. “Met mijn gezin van vijf kinderen leefden we onder het verstikkende regime van IS. Vrouwen moesten volledig bedekt zijn in zwarte gewaden. De IS-strijders brachten geen religie. Ze waren meedogenloos: ik heb gezien hoe mensen zijn onthoofd. Mijn zoon kwam om bij een bomaanslag. Strijders signaleerden dat onze dochter op weg naar school niet volledig bedekt was geweest. Zij moest zich melden en zou slavin van een strijder worden. Toen zijn we gevlucht, naar mijn zus in Kamishli. Op de luchthaven bleek de bagage niet te zijn meegekomen. Een man in de aankomsthal zag onze paniek. Hij was predikant en bood aan te helpen. Ik sloeg het argwanend af, al pakte ik wel zijn visitekaartje aan. Het huis van mijn zus bleek te klein. Ik kon geen huurwoning vinden en raakte wanhopig. Toen schoot mij dat visitekaartje te binnen. Ik belde de dominee op, die meteen te hulp schoot met een huisje van de kleine kerk in Kamishli. Daar ging ik voor het eerst naar een kerkdienst. De voorganger sprak over vergeving en liefde van God. Dat raakte me diep. Ik leerde bidden tot de Heere Jezus. Dat werd thuis ontdekt: mijn broer stopte meteen met financiële steun. Nu helpt de kerk mij. Mijn kinderen zijn moslim gebleven. Toch hoop ik dat ook eens mijn gezin wordt gered.”

Bid voor: het gezin van Alya. Bid voor kerken die uitreiken naar de omgeving, ondanks veel gevaar en geweld.

Bron: www.opendoors.nl

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!