Aster uit Pakistan - Dag 3 - Week voor de Vervolgde Kerk

6 juni 2023

De week van 4 t/m 10 juni is de Week voor de Vervolgde Kerk. Samen met collega-organisaties Open Doors, SDOK en Friedensstimme roepen wij christenen in Nederland en Vlaanderen op een week lang te bidden voor de vervolgde Kerk. Iedere dag delen we een gebedspunt. Vandaag bidden we voor christenen die worden bedreigd door hun eigen familie.

Aster* (35) werd geboren in een invloedrijke islamitische familie in Pakistan. Ze is als jonge tiener op wonderlijke wijze tot geloof gekomen in de God van de Bijbel. Sindsdien vervolgt haar familie haar. 

Bekijk het eerste deel van Asters documentaire, waarin ze vertelt over de tijd voordat ze christen was:

 

Vervolgd

“Toen ik net christen geworden was, leerde een christelijk meisje me hoe je als christen kunt bidden. Dat was allemaal nieuw voor mij. Op een dag ontdekte mijn moeder ons tijdens het bidden. Ze werd woest en sloeg mij in mijn gezicht."

"Mijn vader nam het voor mij op, maar de andere familieleden bonden mij thuis aan een bed vast. Ze martelden heftig mij en ook werd ik uitgehongerd. Ze zeiden: ‘Ontken Jezus Christus en keer terug naar de islam.’ Ik weigerde. Op een dag wilden mijn ooms me meenemen. Mijn vader waarschuwde: ‘Ze gaan je vermoorden!’, maar ik antwoordde ‘God zal me helpen. Ik geef me volledig aan Hem over.’ Mijn ooms brachten me naar een rivier. Mijn ene oom pakte me vast, de andere oom probeerde me neer te schieten. Het vuurwapen haperde. Daarna gooiden ze me in de rivier, waar giftige slangen zwommen. Ook dat overleefde ik, wonderlijk genoeg."

"Thuis verborg mijn vader me, maar ik werd ontdekt. Mijn familie was geschokt dat ik nog leefde. Toen martelden ze me opnieuw, een week lang. Uiteindelijk ben ik gevlucht. Mijn familie zoekt me nog altijd om me te vermoorden."

Aster vertelt over de mishandelingen door haar familie in deel 2 van haar documentaire:

 

Uitgezonden

Het verhaal van Aster stopt niet. Integendeel. "Ik heb een Bijbelschool gevolgd en vertel nu iedereen over het Evangelie. Ik bid dat mijn familie God ook leert kennen.” 

Aster vertelt hoe ze geroepen werd om, ondanks alle gevaren, het Evangelie te verspreiden:

 

Gebedspunt

Bid voor: Aster en haar familie. Bid voor alle christenen die worden vervolgd door hun eigen familie, omdat ze een ander geloof aanhangen. Bid ook voor het evangelisatiewerk van christenen zoals Aster, dat ze nooit zullen zwijgen over de daden van God.

* Aster is een schuilnaam vanwege haar veiligheid

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!