Blasfemietraining Pakistan van start

  • Om veiligheidsredenen heeft de foto geen relatie tot de cursus

    Om veiligheidsredenen heeft de foto geen relatie tot de cursus

3 maart 2023

Christenen in Pakistan lopen een groot risico dat ze onschuldig in de cel belanden. Vaak gebeurt dit op grond van een valse beschuldiging van blasfemie (godslastering). Christenen zouden de naam van Allah en zijn profeet Mohammed belasteren. Je kunt hiervoor zelfs de doodstraf krijgen. Daarom besloot HVC om een training te ontwikkelen, waarin christenen leren hoe ze de kans op een valse beschuldiging kunnen verkleinen. Op basis van grondig onderzoek is de training ‘Voorkom vervolging’ ontwikkeld.

De training behandelt veel verschillende onderwerpen. De deelnemers leren onder meer hoe zij het beste kunnen communiceren met hun islamitische buren en collega’s. Meningsverschillen over het geloof zijn de belangrijkste reden voor moslims om een blasfemie-aanklacht in te dienen. Sommige moslims gaan uit interesse het gesprek aan, maar velen zijn uit op discussie en willen christenen in het nauw drijven. Christenen leren in deze training dergelijke situaties te herkennen en hoe ze op een goede manier met moslims het gesprek over het geloof kunnen aangaan, of soms beter een gesprek (tijdelijk) kunnen beëindigen.

De trainingen zijn van start gegaan en de eerste cursisten zijn erg enthousiast. Een cursist laat weten:

“Ik wist nooit goed hoe ik moest reageren als moslims het christelijk geloof aanvielen. Nu weet ik dat ik de discussie niet moet aangaan. Alleen als er openheid is en een veilige setting kan ik uitleggen wat wij geloven.”

Help mee om valse beschuldigingen te voorkomen

Helpt u ons om de training te verspreiden onder Pakistaanse christenen? Uw gebed en gift daarvoor zijn van harte welkom!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!