Voorkom vervolging

Christenen zijn relatief vaak het slachtoffer van een beschuldiging van blasfemie. HVC biedt christenen in Pakistan een training om de kans slachtoffer te worden kleiner te maken.

 • Asia Bibi na haar vrijlating

  Asia Bibi na haar vrijlating

 • Ashfaq Masih wordt naar de rechtbank geleid

  Ashfaq Masih wordt naar de rechtbank geleid

 • Sajid (foto) en zijn neef Patras werden van blasfemie beschuldigd

  Sajid (foto) en zijn neef Patras werden van blasfemie beschuldigd

 • Shagufta, haar man Shafqat en drie van hun kinderen

  Shagufta, haar man Shafqat en drie van hun kinderen

Training ontwikkeling en verspreiding

HVC wil helpen voorkomen dat andere christenen een lange lijdensweg, zoals die van Asia Bibi, moeten doorstaan. Samen met een lokale Pakistaanse partner ontwikkelde HVC een trainingsprogramma om blasfemie-aanklachten te voorkomen. Deze trainingen worden inmiddels gegeven. De training wordt via dominees en kerkelijk leiders aangeboden aan christenen in Pakistan. Al voorkomt de training maar één valse aanklacht, dan voorkomt het onnoemelijk veel immateriële en financiële schade.

Dit project is afgerond. Hartelijk dank voor uw steun!

Wat is het probleem?

Het belijden van een andere God dan Allah wordt in Pakistan gezien als blasfemisch. Ook komen valse aangiften veel voor, de blasfemiewet wordt dan bijvoorbeeld gebruikt als wraak of om mensen uit de weg te ruimen na een conflict. Vanaf het moment dat iemand wordt beschuldigd van godslastering, is diegene samen met zijn of haar hele familie vogelvrij. Extremistische moslimgroeperingen hitsen daarbij soms menigtes op tot buitenrechtelijke executies van de aangeklaagde persoon. Op basis van de blasfemiewetgeving is een systeem van angst en geweld gecreëerd, dat de Pakistaanse maatschappij in haar greep houdt. Lees meer over het probleem dat de blasfemiewetgeving vormt >

Christenen zijn relatief vaak het slachtoffer en moeten op hun hoede zijn"

Wat biedt de training?

Lokale dominees en kerkleiders kunnen hiermee christenen trainen om respectvol, behoedzaam en liefdevol te communiceren en om op een goede, Bijbelse manier te antwoorden op vragen over hun geloof. Wanneer spreek je en wanneer is het beter om te zwijgen? De training leert de deelnemers om hun andersgelovige medemensen te zien als 'verloren schapen', het leert naar hen te kijken zoals God naar hen kijkt. Ze leren met hun levenshouding een goed voorbeeld te stellen en op een goede manier om te gaan met de dagelijkse stress, frustratie en angst. Onze angsten mogen we bij God brengen. En als er toch een blasfemieaanklacht wordt ingediend, hoe communiceer je dan goed met de politie en wie vraag je dan om hulp?

Een groep dominees en evangelisten wordt opgeleid om de traing te geven. Zij geven het weer door aan andere dominees en evangelisten, die de trainingsmaterialen gratis kunnen overnemen. Onze hoop is dat de training hierdoor zich als een golf uitbreid door Pakistan.

Help vervolgde christenen in Pakistan en steun ze met uw gift

Dankzij uw gift ontvangen Pakistaanse vervolgde christenen praktische en geestelijke hulp. Helpt u hen om staande te blijven ondanks verdrukking en armoede?

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!