Demonstranten mishandeld door de politie

  • Protest in New Delhi

    Protest in New Delhi

8 maart 2015

Extremistische hindoes in India vallen christenen steeds vaker lastig. Ze verstoren kerkdiensten en gebruiken steeds meer geweld. Sinds de komst van de hindoeïstische president Narendra Modi in 2014, verslechteren de omstandigheden voor christenen.
 
De angst en vrees onder christenen in India neemt sindsdien zienderogen toe. Daarom werd er deze maand een vreedzaam protest ingepland in de hoofdstad New Delhi. Een groot aantal demonstranten verzamelde zich buiten de Heilig Hart kathedraal in het centrum van de stad.
Christelijke groepen hadden een stille tocht georganiseerd om te benadrukken wat zij noemden een gebrek aan serieuze actie in de recente aanvallen op kerken. Ze zeiden dat ze zouden marcheren naar de residentie van minister Rajnath Singh.

Echter, totaal onverwacht, vielen een groot aantal politieagenten aan op de demonstranten en ze sleepten ze weg in een poging om ze uiteen te drijven. Dit gebeurde nadat een order werd doorgegeven dat het protest als 'onwettig' verklaarde. Veel van de demonstranten werden mishandeld; hun tassen, schoenen en andere spullen lagen verspreid op de weg. Onder hen waren de priesters, nonnen en zelfs kinderen. Velen zijn opgepakt.

"De mensen worden vastgehouden. Niemand heeft het recht om te protesteren op de weg," aldus politieagent Mukesh Kumar Meena.
Om de spanning op te voeren werd een belangrijke  school in Zuid-Delhi, The Holy Child Auxilium, vernield. Dit is het zesde agressieve incident in drie maanden. Alle leerlingen werden naar huis gestuurd terwijl de politie het gebied bewaakte. 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!