Gebedspunten januari 2024

 • Een Nederlandse school zet zich in voor onderwijs aan christelijke kinderen in Pakistan

  Een Nederlandse school zet zich in voor onderwijs aan christelijke kinderen in Pakistan

18 januari 2024

Het is voor vervolgde christenen een grote bemoediging om te weten dat er vanuit Nederland voor hen wordt gebeden. Regelmatig vertellen zij ons verhalen van verhoorde gebeden. We mogen bidden tot een God die hoort. Bidt en dankt u daarom met ons mee?

Gebedspunten

 • Bid voor Nigeria, waar ongekende moordpartijen hebben plaatsgevonden rond Kerst.

 • Bid voor de vrouw van pastor Matthew uit India. Ze is ernstig ziek. Vorig jaar vertelden wij hun levensverhaal, dat getuigt van volharding. Bid dat zij ook nu hun kracht in de Heere mogen vinden. 
 • Bid voor het fysiek en mentaal herstel van een groep Afghaanse christenen die kort geleden zijn vrijgelaten. Dank voor hun vrijlating en bid voor alle Afghanen die in het diepste geheim moeten geloven. 

 • Bid voor de drie nieuwe HVC-werkgroepen die zijn gestart in Barneveld, Ede en Noord-Zeeland. Samen met 170 andere vrijwilligers geven zij hun tijd om concreet verschil te maken in het leven van vervolgde christenen.

Dankpunten

 • Dank dat het aantal afhaalpunten van Plant een Bijbel groeit, waardoor HVC meer Bijbels hoopt te kunnen uitdelen aan vervolgde christenen die geen eigen Bijbel hebben.

 • Dank dat in een kerk in India begin dit jaar 54 mensen mochten worden gedoopt. Bid voor de pastors die ondanks tegenstand vastberaden het Evangelie delen. 

 • Dank voor de grote betrokkenheid die HVC-projectleiders ervaren tijdens presentaties bij vrouwenverenigingen, op scholen en in kerken. 

 • Dank voor leerkrachten en leerlingen op basisscholen en middelbare scholen die zich dit jaar gaan inzetten voor de vervolgde Kerk. Zo haalt de Boaz-Jachinschool in Elspeet geld op voor kinderen uit Zuid-Soedan en zet het VLC in Kesteren zich in voor christelijk onderwijs in Pakistan.  

Meer gebedspunten >

Wilt u blijven bidden voor vervolgde christenen?
Ontvang gebedspunten en actueel nieuws over christenvervolging via e-mail of per post.

Meld u gratis aan

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!