Plant een Bijbel 2023 gestart: waarom deze actie?

  • Evangelist Matthew: veranderd door Gods Woord

    Evangelist Matthew: veranderd door Gods Woord

3 februari 2023

Februari is dé maand om potgrond aan te schaffen via de actie Plant een Bijbel. Dat de potgrondactie keihard nodig is, bewijst het verhaal van evangelist Matthew uit India. De Bijbel is ook vandaag Gods levende Woord - en de vraag naar Bijbels neemt alleen maar toe. 

Levensveranderend

We spreken evangelist Matthew in een klein, tijdelijk huis van drie meter breed en zes meter lang. De regen tikt op het dak van golfplaten. Zijn vorige huis werd verwoest tijdens een storm, een jaar geleden. Een nieuw huis is in aanbouw. Het levensverhaal van evangelist Matthew onderstreept het belang van Bijbelverspreiding.

“Toen ik jong was, heb ik Gods stem gehoord: ‘Ook jij zult Mij dienen!’ Ik worstelde een jaar met deze roeping. Ik was analfabeet en heb in mijn leven nog nooit een school van binnen gezien. Ik had al een Bijbel gekregen, maar kon deze niet lezen. Hoe zou ik God kunnen dienen? Later kreeg ik een droom, waarin de Heere God met Zijn Woord opnieuw tot mij sprak. Toen ik na deze droom wakker werd, gebeurden er wonderlijke dingen. Ik leerde de Bijbel zelf lezen! Na een studie ben ik de kerk gaan dienen als evangelist.” 

Ik was analfabeet, maar leerde op een wonderlijke manier de Bijbel lezen"

Het leven van evangelist Matthew en zijn vrouw is niet zonder gevaar. Ze hebben al een keer meegemaakt dat de kerk werd geplunderd en – samen met veel huizen van christenen – in brand werd gestoken. Een kerklid is tijdens deze aanval om het leven gekomen. Ze hebben hem in stukken gehakt en zijn lichaam verbrand. Samen met zijn gemeenteleden en zijn gezin is Matthew gevlucht. Zo'n vijftig kilometer verderop hebben hij en zijn gemeenteleden op een stuk grond een nieuw dorp opgebouwd. Evangelist Matthew gaat door, ondanks de vervolging.

God doet wonderen door Zijn Woord

Onvermoeibaar zetten HVC's lokale contactpersonen in landen als Afghanistan, China, Pakistan, India, Irak en India zich in om Gods levensveranderende Woord te verspreiden. Waar nodig smokkelen ze met gevaar voor eigen leven de Bijbels het land in. Omdat de Heere God nog altijd tot mensen spreekt door Zijn Woord. Omdat zoveel mogelijk mensen de Weg, de Waarheid en het Leven moeten leren kennen.

Ondanks de vervolging die er is, vragen vervolgde christenen voortdurend om Bijbels. Om uit te delen aan nieuwe gelovigen, geïnteresseerden en aan andersgelovigen. Maar vooral om uit te delen aan christenen die hun Bijbel onvrijwillig zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door een aanval. Of die nog nooit hun eigen Bijbel hebben gehad. 

In 2023 zijn bijna 7.000 Bijbels uitgedeeld. De potgrondactie 2024 is inmiddels van start gegaan. Want de roep om Bijbels klinkt luider dan ooit. Helpt u ons om aan de vraag te voldoen? Dit kan heel eenvoudig, door potgrond te bestellen of door de actie met een gfit voor Bijbels te ondersteunen. Zo stelt u evangelisten zoals Matthew in staat om Bijbels uit te delen wanneer zij evangeliseren. Hoe werkt Plant een Bijbel? >

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!