Gevangen dominee vergeet het Evangelie te delen met medegevangenen

  • Dominee Abidan samen met collega's in het trainingscentrum voor dominees in Barisal (Bangladesh)

    Dominee Abidan samen met collega's in het trainingscentrum voor dominees in Barisal (Bangladesh)

10 mei 2018

Dominee Abidan zit samen met collega’s in het trainingscentrum in Barisal, Bangladesh. “Ik was moslim en leefde als slaaf van de zonde. Ik ben door genade bevrijd van deze slavernij! Nu ik mag weten dat de Heere Jezus in mijn plaats is gestorven voor mijn zonden, ben ik zo dankbaar!" Niet iedereen was blij met de bekering van Abidan. Zijn vrouw en kinderen aarzelden, maar sloten zich uiteindelijk door zijn getuigenis aan bij de kerk. In zijn omgeving deelde Abidan vaak traktaten met Bijbelteksten uit.

De cel in

Op een dag werd hij bedreigd en geslagen. Hij werd geboeid meegenomen naar het politiebureau. Hij moest zeven dagen de cel in, totdat een zakenvriend bemiddelde en er voor zorgde dat hij werd vrijgelaten. Dominee Abidan vertelt opgewonden: “In de cel bad ik dat ik snel vrij mocht komen. Toen ik eenmaal vrij was, bedacht ik me dat ik vergeten was om met mijn medegevangenen het Evangelie te delen. Dat was heel dom van mij, ik was vooral heel erg op mezelf gericht. De volgende keer hoop ik daar wel aan te denken!”

Bedreigd en gevangen gezet

Onze vervolgde broeders in Bangladesh weten vooraf dat ze worden bedreigd en gevangen gezet. Toch willen zij elke kans benutten om het Evangelie te delen. Zouden u en ik dat ook willen?

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!