IJsverkoper mishandeld

  • Khalil Masih, de ijsverkoper

    Khalil Masih, de ijsverkoper

8 juli 2016

Khalil Masih is een christelijke ijsverkoper in de regio Kasur (Pakistan). Op zijn motor verkoopt hij ijs in de buurt van zijn woonplaats. Op een dag in mei was hij net als andere dagen aan het werk. Er kwam een vrouw naar hem toe en ze vroeg hem of ze ijs kon kopen voor haar kinderen. Ze had geen geld, maar wilde op een later moment terug komen om te betalen. “Je kunt toch geen ijs op krediet krijgen?” antwoordde hij haar verbaasd. De vrouw begon tegen hem te schreeuwen en hem beledigen. “Dit gaat ernstige gevolgen hebben”, dreigde ze.
 
Toen Khalil de volgende dag met zijn ijsmotor een paar straten verderop aan het werk was, kwamen er een paar islamitische jongemannen naar hem toe. Ze beschuldigden hem ervan dat hij vies en onrein ijs verkocht aan moslimkinderen. Terwijl hij probeerde uit te leggen wat er aan de hand was, mengden zich steeds meer mensen in het gesprek. Een groepje mannen begon hem in elkaar te slaan, zijn motor werd vernield en het ijs werd over de weg gegooid. De menigte dreigde hem te vermoorden als hij zich niet bekeerde tot de islam. ”Christenen zijn er om onze huizen schoon te maken en het zou hen niet toegestaan moeten worden om iets eetbaars aan moslims te verkopen“, werd er geroepen. 

Een paar dorpelingen hielpen Khahil te ontsnappen. Hij ging aangifte doen bij de plaatselijke politie, maar die weigerde om een proces verbaal op te maken. Op dit moment zit Khahil met zijn vrouw en zes kinderen ondergedoken. Zijn familie durft het gezin bijna niet te helpen en kan nauwelijks financiële hulp bieden. Inmiddels ontfermt één van de lokale HVC-projectleiders zich over het gezin.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!