Kerk in India verwoest

  • Evangelist Abraham bij het beschadigde kerkgebouw voordat de bulldozer het met de grond gelijk maakte

    Evangelist Abraham bij het beschadigde kerkgebouw voordat de bulldozer het met de grond gelijk maakte

  • Evangelist Abraham op de resten van het kerkgebouw nadat de bulldozer het met de grond gelijk heeft gemaakt

    Evangelist Abraham op de resten van het kerkgebouw nadat de bulldozer het met de grond gelijk heeft gemaakt

  • Evangelist Abraham en zijn gemeente in 2019

    Evangelist Abraham en zijn gemeente in 2019

10 maart 2020

Evangelist Abraham (56) uit het Steun een Evangelist programma van HVC leidt een gemeente op het platteland van India in de staat Andhra Pradesh. Rondom de kerkdiensten van de gemeente is al jaren veel ophef. Tot een aantal jaar geleden kwam Abrahams gemeente samen bij hem op het dak van zijn huis. Omwonenden en radicale hindoeorganisaties uit het dorp hebben hem dat drie jaar geleden verboden. Van hen mocht de gemeente niet meer samenkomen binnen de dorpsgrenzen.

Kerk buiten het dorp

Evangelist Abraham heeft toen een stukje land gekocht even buiten het dorp. Op dit stuk land is drie jaar geleden een klein kerkgebouwtje gebouwd voor de ongeveer vijftig gemeenteleden. De afgelopen jaren kwamen zij daar samen. 

Kerk met de grond gelijk gemaakt

Vorige week kwamen lokale ambtenaren, politieagenten en vertegenwoordigers van hindoe-organisaties bij evangelist Abraham langs. Zij vertelden hem dat de kerk per direct gesloopt moest worden. Evangelist Abraham weigerde dat te doen. Enkele dagen later heeft een aantal personen het dak van het gebouw verwijderd en de kerkmuren gesloopt. Afgelopen zondag is met een bulldozer de rest van het kerkgebouw met de grond gelijk gemaakt. 

Evangelist Abraham en zijn gemeente zijn erg geschrokken. Mogen wij u vragen voor hen te bidden? Wilt u God vragen recht te doen? De aanval op de kerk past in een patroon van toenemende agressie tegen christenen door hindoe-nationalisten. Wilt u bidden voor de christenen in India?

Lees meer over Steun een Evangelist >

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!