Meer dan tienduizend Bijbels uitgedeeld in Irak

  • De boekenkraam met Bijbels, midden op de markt in Irak!

    De boekenkraam met Bijbels, midden op de markt in Irak!

  • honger naar het Evangelie in Irak

    honger naar het Evangelie in Irak

15 mei 2018

De Iraakse dominee Marten is nauw betrokken bij het uitdelen van hulp en Bijbels in Irak en ziet ter plaatse welke impact dit heeft: “Wij maken bij het uitdelen van hulppakketten geen onderscheid in religie. Wij helpen verdrukte christenen, maar als een moslim of jezidi* hulp nodig heeft, dan geven wij dat vanuit de Bijbelse opdracht tot naastenliefde. Dit is zo’n bijzonder getuigenis gebleken. Voor ik daar een pakket uitdeel, kan ik eerst delen wie Jezus is! Ik mag altijd het Evangelie vertellen en soms mag ik zelfs met ze bidden. Daarna geef ik hen het adres van een lokale kerk.”

Marktkraam vol met Bijbels

“In 2017 hebben wij meer dan tienduizend Bijbels mogen uitdelen. De verwachting is dat dit er in 2018 nog meer zullen zijn. Op een normale markt in het dorp mogen we zelfs staan met een lange marktkraam vol met Bijbels. Wij zien echt een toenemende honger naar Gods Woord. Het is een wonder dat dit allemaal mogelijk is in een islamitisch land!”

Stichting HVC ondersteunt het werk van de Iraakse dominee Marten. Helpt u de marktkraam en de Bijbelverspreiding met uw gift? Hartelijk dank!

*Het jezidisme is een Koerdische 'volksreligie'

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!