Noodhulp dringend nodig na aardbeving in Pakistan

 • Een deel van een huis is blijven staan tijdens de aardbeving

  Een deel van een huis is blijven staan tijdens de aardbeving

 • De aardbeving vernietigde dit huis totaal

  De aardbeving vernietigde dit huis totaal

 • Een Pakistaanse familie schuilt in een provisorische tent van zeildoek en palen

  Een Pakistaanse familie schuilt in een provisorische tent van zeildoek en palen

 • Verscheurd wegdek in de regio Azad Kasjmir

  Verscheurd wegdek in de regio Azad Kasjmir

30 september 2019

Onder een provisorisch dak van zeildoek en palen schuilt een Pakistaanse familie. Tegen de aardbeving, in de middag van dinsdag 24 september, was hun huis niet bestand. Het enige dat overbleef is een berg stenen, gemengd met een enorme ravage hout en gebroken huisraad. Via twee noodhulpteams biedt HVC ondersteuning. Meer hulp is dringend nodig.

Vijf jaar oud

Het noordoosten van Pakistan werd hard getroffen door de aardbeving, met een kracht van 5.8 op de schaal van Richter. “We hebben zojuist een meisje van vijf jaar oud moeten begraven”, vertelt een dominee uit de Azad Kasjmir regio. Ook andere dominees melden dat gemeenteleden door vallend puin zijn omgekomen. Er zijn nu al meer dan 40 dodelijke slachtoffers te betreuren in het gebied. Onder de ruim 500 gewonden, bevinden zich er nog tientallen mensen in levensgevaar. HVC roept op tot gebed voor de gewonden en de nabestaanden van de omgekomenen. 

Schade

Door zware regenval verloopt het reddingswerk moeizaam. Harde naschokken teisteren het gebied en maken het werk riskant. Twee teams van HVC zijn in het gebied actief om de eerste noodhulp te bieden. “Hele stukken weg zijn weggeslagen en twee bruggen zijn ingestort”, meldt een teamlid ter plaatse. “De materiële schade is enorm. Overal zitten scheuren in de muren en meer dan 730 huizen zijn ingestort. Mensen wachten gelaten af op wat er komen gaat. Ze verblijven zonder voedsel op veldbedden in de open lucht of onder stukken zeil. We zijn hier om daar waar mogelijk noodhulp te bieden en om de lokale christenen te bemoedigen.”

Steun gevraagd

HVC staat de getroffenen bij met tenten, dekens en voedselondersteuning. De teams konden direct op pad gaan dankzij het rampenfonds van de HVC Bondgenoten, het ondernemersnetwerk van HVC. Maar meer hulp is nodig. Daarom doen we een dringend beroep op u. Meer dan 300 mensen zitten momenteel zonder voedsel. Een noodhulppakket met basisvoedsel voor vier weken lang, kost € 30,- per persoon. Ook helpt HVC bij het herstellen en opbouwen van huizen. Daarom is elke bijdrage welkom. Doe mee en doneer om onze broeders en zusters in Pakistan te helpen!

Update 25-10: dankzij u kan er in Pakistan extra hulp worden verleend! Bekijk deze video:

 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!