Student Bijbelschool overlijdt na explosie in Lahore

  • Richard Munir

    Richard Munir

3 maart 2017

Richard Munir was tweedejaars student op de Bijbelschool in Lahore, die door HVC wordt gesteund. Om zijn vrouw en drie kinderen te kunnen onderhouden, werkte hij naast zijn studie in een restaurant. In het winkelcentrum waar dit restaurant zich bevindt, vond in de ochtend van donderdag 23 februari 2017 een explosie plaats. Ten minste zeven personen zijn aan hun verwondingen overleden.

Er zijn tegenstrijdige berichten over de oorzaak van de explosie. Sommigen verklaarden dat er een bom was ontploft, maar volgens de politie lijkt het te gaan om een gasexplosie. Opvallend is in ieder geval dat deze explosie plaatsvindt in wat 'de week van geweld' wordt genoemd in Pakistan. Afgelopen dagen zijn er op meerdere plekken in het land tientallen doden gevallen. In de meeste gevallen gaat het om zelfmoordaanslagen. 

Leiders van de christelijke politieke beweging in Pakistan, hebben de overheid opgeroepen om de verschillende minderheden in Pakistan, waaronder christenen, te beschermen. De terreurdreiging en berichtgevingen over aanslagen zorgen voor angst en onzekerheid onder de christelijke bevolking. Autoriteiten hebben afgelopen week een groot offensief aangekondigd, waarbij er strenge controles zullen plaatsvinden, om zo het aantal aanslagen tegen te gaan.

De dreiging voor christenen in Pakistan is groot. We willen u daarom vragen om in gebed naast onze broeders en zusters te staan. We willen u met name vragen te bidden voor de vrouw en kinderen van Richard die hun man en vader moeten missen. We bidden dat het werk van de Bijbelschool en de studie van vele studenten door mag gaan, zodat de christelijke gemeenschap in Pakistan mag blijven groeien.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!