HVC op school: van de kleuters tot de pubers

  • Scholenvoorlichter Wout Schinkel

    Scholenvoorlichter Wout Schinkel

20 januari 2023

“Of het nu een kleuter of een puber is, je merkt dat de boodschap over de vervolgde Kerk iets los maakt.” Aan het woord is Wout Schinkel, HVC-scholenvoorlichter. “Want ik vertel ze dat de vervolgde Kerk geen andere kerk is dan de kerk waar jij en ik naar toe gaan. Alleen dit deel van de Kerk lijdt. Het is mooi te zien dat zij op hun manier in actie komen en echt betrokken raken."

Afgelopen half jaar waren er veel aanvragen voor gastlessen op scholen. Wout Schinkel geniet hiervan! We spreken hem tussen de lessen op het Hoornbeeck College in Goes door.

"Soms heb ik meerdere lessen op een dag, maar mijn verhaal is nooit precies hetzelfde. Ik reageer graag op opmerkingen en vragen vanuit de klas. Zo mooi om te zien dan jongelui na afloop vaak in actie willen komen. We praten dan door over gebed en het belang ervan. Soms komen ze heel concreet in actie door doosjes pepermunt te verkopen. Dat zij deur aan deur op hun manier vertellen over de vervolgde Kerk en zo het verhaal weer verder delen, vind ik kostbaar." 

Nou, daar laat ik graag mijn koffie koud voor worden!

"Recent kwam er op een middelbare school een leerling naar mij toe. ‘Kent u me nog?’ vroeg hij enthousiast. Jaren geleden had hij mijn presentatie gehoord op zijn oude basisschool en hij wist nog precies waar het over ging. Dit laat wel zien hoe fantastisch mooi mijn werk is. Heel regelmatig gaan de gesprekken dan ook gewoon door in de pauze, dan willen de leerlingen doorpraten over dit onderwerp."

"Komende periode zit mijn agenda al best vol, maar hier en daar is nog wel een plekje vrij dat ik graag beschikbaar stel. Wanneer mag ik bij u op school iets vertellen?”

Neem vrijblijvend contact op met HVC voor voorlichting bij u op school!

Neem contact op

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!