Nalaten

Een blijvende impact.

Vervolgde christenen zoeken een bondgenoot. Zodat ze niet alleen zijn. Zélfs als ze alleen staan. U kunt hierin het verschil maken. Door nu alvast na te denken wat u later wilt met uw nalatenschap wilt betekenen voor vervolgde christenen. 

Omdat wettelijk alles is vastgelegd rondom nalatenschap heeft u er geen invloed wat er met uw vermogen gebeurd als u er niet meer bent, tenzij u uw wensen laat vastleggen middels een testament bij de notaris. Dit biedt ook mogelijkheden om na te laten aan het goede doel.

 Met elk bedrag kunt u al impact maken. 
 Met een gift van €3.000,- kan een evangelist en zijn gezin vijf jaar op hun post te blijven ondanks verdrukking. 

Neem vrijblijvend contact op over nalatenschappen

  • Bouw een kerk met uw nalatenschap: €15.000

    Bouw een kerk met uw nalatenschap: €15.000

Welke manieren zijn er om na te laten? 

Optie 1: erfgenaam maken

U kunt HVC als (mede-)erfgenaam benoemen. HVC deelt dan voor een bepaald percentage in de erfenis met uw eventuele andere erfgenamen.

Optie 2: legateren

Een legaat is een duidelijk omschreven erfstuk of geldbedrag waar u een bijzondere bestemming aan wilt geven. Dit gaat buiten de erfgenamen om. De waarde / hoogte van het bedrag stelt u zelf vast.

Geen erfbelasting

HVC is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Goede doelen met ANBI-status hoeven geen belasting te betalen over een erfdeel of legaat. Ze zijn volledig vrijgesteld van erfbelasting. Daardoor kan HVC het aandeel in een nalatenschap voor de volle 100 procent inzetten voor hulp aan vervolgde christenen.

  • Wout Schinkel denkt graag met u mee! (0183-563628)

    Wout Schinkel denkt graag met u mee! (0183-563628)

Heeft u nog vragen of overweegt u om na te laten aan HVC?

HVC-voorlichter Wout Schinkel (foto rechts) is graag bereidt uw vragen te beantwoorden en om u te vertellen over het werk wat wij doen. Eventueel is er ook een vrijblijvend bezoek mogelijk om u de gelegenheid te geven om te kijken of nalaten aan HVC bij u past. Want nalaten is maatwerk. We luisteren graag naar uw wensen, wat u ook wilt nalaten. Neemt u gerust contact op met Wout Schinkel middels het contactformulier op deze pagina of bel 0183-563628.

Zo kunt u er zijn voor vervolgde christenen, nu én later.

Veelgestelde vragen

Ik wil nalaten aan mijn kinderen, kan ik dan ook nalaten aan HVC? Ja dat kan nog steeds. U kunt in uw testament een percentage (optie 1) of een specifiek bedrag (optie 2) toekennen aan HVC.

Kan ik ook nalaten zonder notaris? Met een handschreven codicil kunt u iets van waarde - zoals een antieke klok - aan HVC nalaten. Echter op deze manier kunt u geen geld schenken aan HVC.

Hoe vind ik een notaris? Als u tegen praktisch regelwerk aanloopt, dan kan een medewerker van HVC u helpen met het vinden van een notaris. Bel vrijblijvend: 0183-563628

Is er een minimaal bedrag dat je moet nalaten? Nee, met elk bedrag kunt u al impact maken. Zo kunnen wij met €3.000,- een evangelist en zijn gezin vijf jaar lang helpen om op hun post te blijven ondanks verdrukking.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!