Hulp in Irak weer van start

05-06-2020Irak komt langzaamaan weer uit lockdown. In het door de oorlog met IS zwaar getroffen Noord-Irak hebben de hulpprojecten van HVC enkele maanden stilgelegen. Reikhalzend wordt uitgekeken naar het moment om weer aan de slag te gaan. Dat moment lijkt nu te gaan komen. 

Hulpcentra weer open

Als alles goed blijft gaan, openen maandag a.s. de twee hulpcentra voor vrouwelijke oorlogsslachtoffers opnieuw hun deuren. Zij krijgen daar een programma aangeboden dat bestaat uit: Bijbelstudie, een praktische cursus en professionele traumaverwerking. Duizenden meisjes en vrouwen zijn door IS op gruwelijke wijze seksueel misbruikt en gebruikt als slaven. Daarom biedt HVC de deelnemers, naast een naai- of kappersopleiding, een verwerkingsprogramma aan. Psychologen helpen bij het verwerken van moeilijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld door gesprekstherapie en tekenopdrachten. 

IS verslagen maar niet verdwenen

Hoewel het kalifaat van IS niet meer bestaat, is het IS-gedachtegoed helaas nog niet verslagen. Achter de schermen blijft de organisatie actief in Noord-Irak. Ook tijdens de coronacrisis pleegt de organisatie aanslagen. Terwijl het land in lockdown was, steeg in april het aantal aanvallen. Het gevaar is nog niet geweken. 

Uw gebed gevraagd

Wilt u bidden voor rust en herstel voor de mensen in het zwaar getroffen Irak? Ook vragen we uw gebed voor de grote evangelisatie- en bemoedigingsactie die op dit moment wordt klaargemaakt. We hopen 10.000 kinderen in de vluchtelingenkampen een gevuld rugtasje te geven – juist nu, in deze moeilijke periode rond het coronavirus. En wilt u ook bidden dat de hulpprojecten in andere landen weer kunnen starten? Hartelijk dank voor uw gebed!

Onze dank gaat uit naar de verschillende reformatorische kerken en de GBS (Gereformeerde Bijbelstichting), waarmee we samenwerken aan de genoemde projecten in Irak.
Doneer nu:
Uw adres:
Ik machtig hierbij Stichting HVC om het opgegeven bedrag van mijn rekening af te schrijven tot wederopzegging.