Microkredieten Rohingya

Een stabielere toekomst voor christenen in het Rohingya vluchtelingenkamp dankzij een microkrediet! 

 • Een kledingwinkeltje (foto ter illustratie)

  Een kledingwinkeltje (foto ter illustratie)

 • Een markt in het vluchtelingenkamp

  Een markt in het vluchtelingenkamp

 • Een christen in het Rohingya kamp

  Een christen in het Rohingya kamp

 • Meer dan één miljoen mensen zitten opeengepakt in het vluchtelingenkamp

  Meer dan één miljoen mensen zitten opeengepakt in het vluchtelingenkamp

Overleven

Het leven van de Rohingya’s in het vluchtelingenkamp in Bangladesh is zwaar. Christelijke Rohingya’s hebben het nog moeilijker vanwege discriminatie door hun volksgenoten. HVC helpt christelijke Rohingya’s via microkredieten. Met behulp van een kleine lening kunnen christenen een winkeltje starten. Anderen kunnen wat kippen en een geit gaan houden of krijgen naailes en een handnaaimachine. Het microkrediet bedraagt 100 tot 150 euro per gezin of persoon. Na enkele maanden begint de afbetaling en kan een volgende familie een microkrediet krijgen.

Voor dit project was een startbedrag van 2400 euro nodig. 

 Na een oproep in ons kwartaalblad Hulp Magazine was dit bedrag in een mum van tijd bereikt!  

Nu de eerste afbetalingen terugkomen, kunnen we daarmee weer andere christelijke Rohingyagezinnen helpen. Namens de christenen in het vluchtelingenkamp hartelijk dank voor uw ruimhartige betrokkenheid. 

Enorm vluchtelingenkamp

De orthodox islamitische Rohingya hebben al decennialang met discriminatie en ook genocide te maken. Militaire machthebbers in Myanmar maken zich op grote schaal schuldig aan systematische opsluiting, verkrachting en moord op deze bevolkingsgroep. In de loop der jaren vluchtten bijna een miljoen van hen naar buurland Bangladesh, het allergrootste gedeelte in 2017.

Nu leven zij in het uitgestrekt Kutapolong vluchtelingenkamp, het grootste vluchtelingenkamp ter wereld, onder uiterst armoedige omstandigheden. De Bengalese regering geeft hun geen officiële vluchtelingenstatus en zet hen weg in grote subkampen, omringd met prikkeldraad. Integratie in de samenleving wordt zo onmogelijk gemaakt. Er is geen legaal onderwijs voor kinderen, geen stromend water, geen uitzicht op een verblijfsvergunning voor Bangladesh, wonend in provisorische onderkomens van bamboe en plastic in overvolle kampen. Uit verveling en uitzichtloosheid zijn er om de haverklap vechtpartijen.

Onder de meer dan een miljoen Rohingyavluchtelingen is een christelijke gemeente ontstaan, bestaande uit enkele honderden christelijke gezinnen. Zij wonen in het reusachtige kamp half in de bossen te midden van de islamitische Rohingya’s. Zij vormen een minderheid binnen een minderheid. Het leven in de kampen is al akelig. De christenen in het kamp hebben het dubbel zwaar. Zodra bekend is dat zij christen zijn, beginnen de pesterijen van buren. Daarnaast is er voor hen de dreiging van georganiseerde aanvallen door terroristische organisaties, die ook onder de Rohingyavluchtelingen aanhangers hebben.

Help de christelijke Rohingya gemeenschap

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!