Pastoraat Zuid-Soedan

De meeste vluchtelingen in het Pagirinya vluchtelingenkamp maakten verschrikkelijke dingen mee. Via dit project ondersteunde HVC de getraumatiseerde vluchtelingen in Oeganda op geestelijk gebied. Het project is afgerond, maar de geestelijke ondersteuning gaat op niet-structurele basis door.

  • Ondersteuning voor getraumatiseerde oorlogsslachtoffers. Foto: Cees van der Wal

    Ondersteuning voor getraumatiseerde oorlogsslachtoffers. Foto: Cees van der Wal

  • Deze evangelist in Pakela wordt door HVC ondersteund. Foto: Cees van der Wal

    Deze evangelist in Pakela wordt door HVC ondersteund. Foto: Cees van der Wal

  • Overvolle kerk op de HVC-compound in het vluchtelingenkamp. Foto: Cees van der Wal

    Overvolle kerk op de HVC-compound in het vluchtelingenkamp. Foto: Cees van der Wal

Professionele traumacounseling

Veel kinderen verloren één of beide ouders, door de oorlog, honger of ziekte. Tijdens hun meest recente vlucht raakten ze al hun bezittingen kwijt en onderweg waren ze getuige van plunderingen en vreselijke moordpartijen. De stress en angst heeft een zichtbare impact op het leven van deze mensen. HVC ondersteunt dominees in het vluchtelingenkamp. Zij bieden een luisterend oor tijdens de persoonlijke gesprekken die ze met vluchtelingen voeren. Voor zwaar getraumatiseerden is deze zorg echter niet toereikend. Onder leiding van een universitair geschoolde psychologe wordt op de compound professionele traumacounseling geboden. Het programma bestaat uit gebed, Bijbelse bezinning, gesprekskring en groepsactiviteiten en individuele gesprekken. 

Dit project is inmiddels afgerond.

Evangelisatie en Bijbelverspreiding

Dominee Lagu gaat samen met andere dominees dagelijks op pad om pastorale zorg te bieden, te evangeliseren en Bijbels uit te delen. Inmiddels zijn ook in andere dorpen gemeenten gesticht. Het kerkgebouw op de compound in het vluchtelingenkamp is inmiddels twee keer vergroot om alle vluchtelingen te kunnen ontvangen. Er worden wekelijkse diensten gehouden en activiteiten georganiseerd, zoals catechisatie, Bijbelstudie en traumacounseling. De helende Boodschap van het Evangelie klinkt in de vluchtelingenkampen!

Help de gevluchte Zuid-Soedanese christenen met uw gift!

Via lokale projectleiders staat HVC in contact met vele christenen die hebben moeten vluchten voor het oorlogsgeweld. Uw steun voor deze mensen is broodnodig. Voedselsteun op de korte termijn en renovatie voor de langere termijn. Help mee: 

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!