Kinderverhaal: Dominee Drale vertelt

Dit verhaal komt van de kinderpagina van HVC. Naar de kinderpagina >

"Een poosje geleden was ik nog in Zuid-Soedan. Wat ik daar gezien heb, kan ik eigenlijk niet goed aan jullie vertellen. Iemand die het niet zelf gezien heeft, kan niet zo goed begrijpen hoe het is in Zuid-Soedan. Omdat ik zelf ook in Nederland woonde, kan ik het verschil goed zien. In Nederland staan mooie huizen. Er rijden dure auto’s rond op mooie, gladde wegen. Er zijn supermarkten, waar een heleboel verschillende soorten eten te koop zijn. Er zijn ziekenhuizen, waar mensen goed verzorgd worden. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

In Zuid-Soedan is het wel heel anders. De mensen wonen daar meestal in kleine hutjes. Maar nu zijn veel mensen zelfs die kleine hutjes kwijtgeraakt door de oorlog. Auto’s zijn er veel minder dan in Nederland en asfaltwegen zijn er bijna niet. Heel veel mensen hebben geen eten op dit moment. Het eten wat er wel is, in het land, is heel erg duur. En als iemand ziek wordt, is er vaak geen ziekenhuis in de buurt.

Er zijn ook al heel veel mensen gestorven in deze oorlog. Daardoor zijn veel vrouwen weduwe geworden en veel kinderen wees. Daarover heb ik iets in mijn Bijbel gelezen in Jacobus 1:27. Er staat dat God dienen betekent dat je op bezoek gaat bij weduwen en wezen als ze het moeilijk hebben. Omdat het zo gevaarlijk is kan ik nu niet in Zuid-Soedan zijn. Daarom ga ik vaak naar Oeganda, want dat ligt vlak bij Zuid-Soedan. Hiervandaan kan ik gelukkig toch hulp geven aan mensen uit mijn eigen vaderland."

Vond je dit leuk?

Vond je dit leuk?

Op de kidspagina vind je veel meer verhalen, spelletjes en kleurplaten! Neem snel een kijkje!

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!

Contact

Stichting Hulp Vervolgde Christenen
Dorpsweg 85
4221 LJ Hoogblokland (NL)
info@stichtinghvc.nl

+31 (0)183 - 563 628

bereikbaar tijdens kantooruren

Maak uw gift over

ABN AMRO: NL51 ABNA 0561 4551 39
ING: NL18 INGB 0003 1340 57

Doneer online

Doneer nu        ANBI

Volg ons op

Stichting HVC helpt vervolgde christenen.