Pastor Mulinde: 'Het volgen van Jezus Christus is deze pijn waard'

De Oegandese pastor Umar Mulinde sprak in 2014 tijdens de HVC Familiedag, de voorloper van de HVC Regiotour. Umar Mulinde werd in 2011 tijdens een aanval overgoten met zuur. Ernstige verwondingen waren het gevolg. Mulinde: “Het volgen van Jezus Christus is deze pijn waard”. 

'De dagen voor de aanval kwamen ongeveer driehonderd mensen tot geloof, waaronder een groot aantal moslims. We waren dankbaar voor deze bekeringen en organiseerden een groot feest. De dag voor het feest was ik ’s avonds nog even in de kerk om alles klaar te zetten. Ik liep terug naar mijn auto en opende het portier. Toen hoorde ik een stem: ‘Pastor, kunt u mij helpen?’ Ik voelde een vloeistof in mijn gezicht, gevolgd door een onbeschrijfelijke pijn en het zuur vrat een weg door mijn huid. Ik hoorde geschreeuw: ‘Allahu Akbar (Allah is groter).'

Bekijk een samenvatting van zijn verhaal in deze video:

 

Aansprekende boodschap

Mulinde gelooft dat hij voorbestemd is om ons te waarschuwen voor de gevaren van de radicale islam. Maar hij heeft ook een belangrijke boodschap voor het Westen dat zo lauw in het geloof kan zijn: “Terug naar de waarheid in de Bijbel en gericht zijn op Gods koninkrijk is een vereiste. Mijn geloof is juist sterker geworden door alle tegenslag. Ik geloof ook dat vervolging de kerk zuivert.”

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!

Contact

Stichting Hulp Vervolgde Christenen
Dorpsweg 85
4221 LJ Hoogblokland (NL)
info@stichtinghvc.nl

+31 (0)183 - 563 628

bereikbaar tijdens kantooruren

Maak uw gift over

ABN AMRO: NL51 ABNA 0561 4551 39
ING: NL18 INGB 0003 1340 57

Doneer online

Doneer nu        ANBI

Volg ons op

Stichting HVC helpt vervolgde christenen.