Bestel nu het boek van Asia Bibi ‘Eindelijk Vrij’

 • Asia Bibi in Canada. Foto: François Thomas / Editions du Rocher

  Asia Bibi in Canada. Foto: François Thomas / Editions du Rocher

 • Asia Bibi en journaliste Anne-Isabelle Tollet. Foto: François Thomas / Editions du Rocher

  Asia Bibi en journaliste Anne-Isabelle Tollet. Foto: François Thomas / Editions du Rocher

 • Asia Bibi's man Ashiq en woordvoerder Nadeem samen met HVC-medewerkers

  Asia Bibi's man Ashiq en woordvoerder Nadeem samen met HVC-medewerkers

 • Asia Bibi's advocaat Saif-ul-Malook vluchtte eind 2018 naar Nederland en werd opgevangen door HVC. Foto: Cees van der Wal

  Asia Bibi's advocaat Saif-ul-Malook vluchtte eind 2018 naar Nederland en werd opgevangen door HVC. Foto: Cees van der Wal

20 februari 2020

De Pakistaanse christin Asia Bibi schreef samen met journaliste Anne-Isabelle Tollet het boek ‘Eindelijk vrij’ over haar arrestatie, gevangenschap en vrijspraak. HVC heeft zich jarenlang ingezet voor haar vrijlating.

Bestel ‘Eindelijk vrij’ nu via HVC en steun daarmee de hulp aan Pakistaanse christenen!

Negen jaar gevangen om haar geloof

'Eindelijk vrij' is het autobiografische verhaal van de Pakistaanse christin Asia Bibi, die negen jaar gevangen zat om haar geloof. De beschuldiging luidde: godslastering na een ruzie over de vraag of ze als christen het waterglas mocht delen met haar moslimcollega's. Ze werd veroordeeld tot de doodstraf door ophanging. Het verhaal van Asia Bibi beheerste in 2018 en 2019 regelmatig de voorpagina's van kranten wereldwijd. Presidenten, regeringen, christelijke organisaties en de paus bemoeiden zich met deze zaak. Maar het Hooggerechtshof sprak haar in oktober 2018 in hoger beroep vrij. Kort daarna vertrok ze naar Canada. In dit boek vertelt Asia haar verhaal. Het is het verhaal van lijden om het geloof en kracht en redding van God.

Autobiografie over Asia Bibi 

“U kent misschien mijn verhaal via de media. Mogelijk hebt u zich in mijn schoenen proberen te verplaatsen om mijn lijden te begrijpen. Maar u bent nog ver van het begrijpen van mijn dagelijks leven in de gevangenis of van mijn nieuwe leven nu. En daarom leg ik dit alles uit in dit boek.” In ‘Eindelijk vrij’ vertelt Asia over hoe ze na de valse beschuldiging door de politie in elkaar werd geslagen in haar huis. Over hoe tijdens haar gevangenschap de wachters haar nek soms vastschroefden in een ijzeren kraag. “In mijn cel zonder ramen vroeg ik me vaak af waarom Pakistan het op me gemunt had,” schrijft Asia. De nu 47-jarige Asia woont nu op een geheime locatie in Canada. Daar schreef ze haar boek samen met de Franse journaliste Anne-Isabelle Tollet, die jaren in Pakistan heeft gewerkt en al eerder twee boeken over Asia Bibi heeft geschreven. Asia: “Hoe kon ik ooit vermoeden dat ik een wereldwijd symbool voor het gevecht tegen religieus extremisme zou worden, terwijl ik een simpele, ongeletterde arbeider ben?”

Asia Bibi leeft nu in vrijheid. Maar op dit moment zitten nog vele christenen vast op beschuldiging van godslastering, met vergelijkbare verhalen als die van Asia. Bestel boek ‘Eindelijk vrij’ via HVC en steun de strijd voor hun vrijlating!

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!