HVC Regiotouravond Gouda met broeder Lee uit Noord-Korea

  • Broeder Lee (omwille van de veiligheid onherkenbaar)

    Broeder Lee (omwille van de veiligheid onherkenbaar)

11 november 2023

Tijdens de HVC Regiotour brengt HVC de verhalen van vervolgde christenen dicht in de buurt van zo veel mogelijk Nederlanders. Op D.V.  zaterdag 11 november  komen wij naar Gouda en krijgt u de kans om een  Noord-Koreaanse gelovige  persoonlijk te ontmoeten. De gastspreker is geboren en getogen in een van de meest gesloten landen ter wereld. De systematische wreedheid waarmee christenen er worden onderdrukt, is moeilijk voor te stellen. Maar de verhalen over Gods aanwezigheid in het lijden zijn een grote bemoediging. Kom ook naar  Gouda , ontmoet broeder Lee en hoor het geloofsgetuigenis uit zijn eigen mond. 
 

Tijden, adres en parkeerinstructies

Bijzondere ontmoeting

Oog in oog met een gelovige uit Noord-Korea:  broeder Lee 

Hoofdgast van de HVC Regiotour 2023 is broeder Lee (schuilnaam) uit Noord-Korea. Dat we hem ontmoeten is bijzonder, omdat Noord-Korea één van de meest gesloten landen ter wereld is. Contact met de buitenwereld is uiterst beperkt en verhalen sijpelen maar mondjesmaat naar buiten. Tijdens de Regiotouravond in Gouda vertelt broeder Lee zijn verhaal en dat van de gelovigen in Noord-Korea.

In het diepste  geheim 

Lee groeide op in dit door armoede geteisterde land, waar aanbidding van de president een plicht is en waar zelfs de kleinste misstap gerapporteerd wordt. In zijn jeugd hoorde Lee niets over Jezus Christus. Pas toen hij op latere leeftijd naar China ging, bereikte hem het Evangelie. Hij kwam er tot geloof en met gevaar voor eigen leven ging hij terug naar zijn thuisland. In het diepste geheim deelde broeder Lee het Evangelie met zijn volksgenoten. Nu woont hij in Zuid-Korea, waar hij voorganger is van een gemeente die hulp biedt aan Noord-Koreaanse vluchtelingen.  

Geloofsgetuigenis  maakt indruk 

We horen het ieder jaar bij onze Regiotours: het geloofsgetuigenis van een vervolgde christen maakt indruk, zeker als je het uit zijn of haar eigen mond hoort. Hoe was het om op te groeien in Noord-Korea? Hoe weten mensen te vluchten ondanks de strenge grenscontroles? Wat gaf broeder Lee de moed om zijn leven op het spel te zetten voor de verkondiging van het Evangelie? En wat kunnen wij in Nederland leren van de ondergrondse Kerk? Tijdens de avond krijgt u de kans uw eigen vragen te stellen aan broeder Lee. Via hem krijgt u een uniek kijkje in het meest gesloten land ter wereld.

Kom ook en stel uw eigen vragen

Beleef het mee!

Gevarieerd muzikaal programma

Sta tijdens deze gevarieerde avond samen met anderen stil bij de vervolgde Kerk. HVC-medewerkers geven u updates vanuit het werkveld - en u kunt ook hen uw vragen persoonlijk stellen. De ontmoetingen en verhalen worden omlijst door samenzang. Pianist Mark Brandwijk begeleidt deze avond, samen met Tenira Sturm (zang), Paul van der Feen (saxofoon) en Mark Westdorp (contrabas). Samen willen we liederen zingen die God de eer geven voor Zijn trouw en genade.

HVC Regiotouravond Gouda


D.V. Zaterdag 11 november 

  • Locatie: Driestar educatief 
  • Adres: Burgemeester Jamessingel 2 |route >
  • Toegang: gratis (incl. koffie/thee)
  • Tijden: inloop 19:00 / aanvang 19:30 uur 

U kunt gratis parkeren. Meld uw komst aan en ontvang parkeerinstructies via e-mail! Vul hiervoor het formulier in.

Komt u naar de avond in Gouda?

Laat ons weten dat u komt en ontvang instructies voor gratis parkeren via e-mail!

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!