HVC schaalt noodhulpactie overstromingen op

30 augustus 2022

Pakistan – De watersnood in Pakistan houdt aan en eist meer en meer levens. Sinds begin augustus verspreidt HVC noodhulp, maar de verzoeken uit het hele land blijven toenemen. Met name van christenen, die vaak achteraan in de rij staan bij de hulpverlening. De Pakistaanse overheid schat dat meer dan 33 miljoen mensen zijn getroffen en ongeveer één derde van het land momenteel onder water staat. Helaas zijn er al ongeveer duizend doden te betreuren, onder wie honderden kinderen die niet op tijd konden worden gered. Er is veel meer hulp nodig. HVC schaalt daarom de noodhulpactie op en vraagt om uw steun.

  • Een vader probeert zijn kinderen te redden

    Een vader probeert zijn kinderen te redden

Verschrikkelijke situatie

Op dit moment trekken namens HVC noodhulpteams door India en Pakistan, mogelijk gemaakt door de vele giften na onze oproep van 5 augustus. Tijdens hun tochten ontmoeten de hulpverleners veel leed. Een lokale Pakistaanse projectleider vertelt: “Ik zag veel mensen die in een verschrikkelijke situatie zitten. Er zijn veel doden. We zien vaders die proberen hun kinderen te redden. Hun huizen zijn vernield. Voorlopig is er op veel plekken geen akkerbouw mogelijk. Veel mensen zitten in de buitenlucht te wachten op wat nog komen gaat. Zonder eten, zonder drinken, zonder toilet. Je ziet de zorgen in hun ogen, het verdriet om de dierbaren die ze hebben verloren.”

  • Ongeveer een miljoen huizen zijn beschadigd

    Ongeveer een miljoen huizen zijn beschadigd

Voedsel en andere basisbehoeften

HVC richt zich nu in de volgende fase van de noodhulpactie op gebieden in Pakistan, waar HVC door het aanwezige netwerk van lokale kerken en partnerorganisaties snel en effectief kan handelen. De komende weken zijn cruciaal, er is minstens € 100.000,- nodig. U vragen we om steun, zodat we zo veel mogelijk voedselpakketten met voedsel voor een maand kunnen uitdelen. Daarnaast willen we plastic zeilen uitdelen, waarmee men een geïmproviseerde tent kan maken. Ook is er grote behoefte aan dekens en kleding voor mensen die alles zijn verloren. Hoe meer giften we ontvangen, hoe meer mensen we kunnen helpen. Iedere gift helpt.

Ja, ik help de slachtoffers van de overstromingen

Ieder bedrag is welkom. Dank u wel!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Dankbaar voor hulp

Dankbaar voor hulp

Hartelijk dank voor al uw giften die we mochten ontvangen na onze eerste oproep. Op dit moment trekken teams door India en Pakistan. In de eerste fase verspreiden we ruim 800 voedselpakketten, 550 dekens, 345 tenten/tentzeilen, 140 kledingpakketten en voor honderden gezinnen noodhulpartikelen of medische hulp. Het zijn grote pakketten om te transporteren, omdat er vaak ook drinkwater bij zit. Voor alle giften en de hulp in binnen- en buitenland zeggen wij: Soli Deo Gloria!

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!