Studiebijbels en dogmatiek in India

31 oktober 2022

India - Een preek voorbereiden met alleen een Bijbel in de hand. Voor die taak staan veel evangelisten in India. Velen beschikken niet over een commentaar, zelfs niet over een goede studiebijbel. Die zijn simpelweg te duur: ze kosten al gauw een half maandloon voor een evangelist. Voor een goede preekvoorbereiding zijn deze hulpmiddelen echter onmisbaar. HVC gaat daarom studiebijbels onder voorgangers verspreiden.

De studiebijbels bieden een beknopte uitleg bij de Bijbeltekst. Daarnaast zijn er achtergrondartikelen, landkaarten en introducties bij de Bijbelboeken. Zo zijn evangelisten beter in staat om hun preken voor te bereiden.

Ook verspreidt HVC boeken over de geloofsleer. Evangelisten die door HVC worden gesteund, bestuderen deze dogmatieken en bespreken die in kleine groepen. Daarmee draagt HVC bij aan de vorming van deze evangelisten voor het bereiken van hindoes met het Evangelie en het uitleggen van de geloofsleer aan jonggelovigen.

Wilt u bidden voor de evangelisten om Gods zegen en om steeds meer inzicht in de Schrift?

Meer informatie over Steun een evangelist

Ja, ik steun een evangelist

Voor 50 euro tilt u één evangelist een volle maand boven de armoedegrens en ontvangt hij training.
Een deelbedrag geven kan ook: al voor 10 euro kunnen een evangelist en zijn gezin een week lang financieel rond komen.
Helpt u mee de boodschap van God uit te dragen?

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!