Terugblik HVC Bondgenoten bij Molen de Zwaluw

14 oktober 2019

Op dinsdag 8 oktober jl. werd ondernemersnetwerk HVC Bondgenoten welkom geheten bij Molen de Zwaluw in Kesteren. Op het programma stonden een ondernemersverhaal, een bezoek aan een echte molen en een indrukwekkende avond over de vervolgde Kerk.

De ondernemersbijeenkomst startte met het bedrijfsverhaal van de familie Timmer. De heer Timmer legde aan de hand van foto's, film en schematische overzichten uit hoe het familiebedrijf is georganiseerd. De familie runt een indrukwekkende holding met daarin de meest uiteenlopende bedrijfstakken. Daarna werden de gasten meegenomen in de molenaarsgeschiedenis van de familie Timmer en werden de ondernemers rondgeleid in de echt werkende molen. Vervolgens werd het diner genutigd in het prachtige restaurant van Molen de Zwaluw, eveneens onderdeel van het familiebedrijf.

Het avondprogramma stond in het teken van de vervolgde Kerk. De Pakistaanse gastpreker Joseph vertelde over het ter dood veroordeelde echtpaar Shafqat en Shagufta. Hij vertelde hoe hij het beleefde dat het echtpaar vals werd beschuldigd, gearresteerd en ter dood veroordeeld. Na dit indrukwekkende verhaal, kregen de ondernemers een uitleg over de situatie in China. Projectleider Herman Meijer vertelde over de geschiedenis van het christendom in China en over hoe het de afgelopen twee jaar opnieuw zwaar onder druk is komen te staan.

Wij zijn dankbaar voor het medeleven en de onmisbare steun van de Bondgenoten. Bent u ondernemer en wilt een volgende ondernemersbijeenkomst van de HVC Bondgenoten ook bijwonen? Neem contact met ons op en u ontvangt te zijner tijd een uitnodiging! 

Foto's: Cees van der Wal

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!