Maira Shahbaz

In april 2020 wordt de dan veertienjarige Maira in Pakistan ontvoerd. Volgens haar islamitische ontvoerder is hij met Maira getrouwd. Na enkele maanden weet Maira te ontsnappen.

  • Maira wordt geholpen door haar advocate Sumera Shafique

    Maira wordt geholpen door haar advocate Sumera Shafique

  • Maira (rechts) samen met haar moeder en advocate in een rechtbank

    Maira (rechts) samen met haar moeder en advocate in een rechtbank

Gedwongen kindhuwelijk

Elk jaar worden in Pakistan naar schatting meer dan duizend meisjes uit minderheidsgroepen zoals christenen het slachtoffer van gedwongen huwelijken en bekeringen. Zo ook Maira. Ze werd herhaaldelijk verkracht, bedreigd en gedwongen zich te bekeren tot de islam. Er lopen rechtszaken. Eén van de rechters oordeelt dat Maira terug moet naar haar ontvoerder, ondanks dat duidelijk is dat de huwelijksakte is vervalst. Na drie weken weet Maira weer te ontsnappen. Met haar familie duikt ze onder op een veilige plek. HVC zet zich in voor Maira. We vechten de valse huwelijksakte en de gedwongen bekering aan.

Steun dit project

Ja, ik help Maira Shahbaz en haar familie

Een bijdrage voor de kosten voor de opvang van de familie en de juridische kosten helpt ons groot onrecht in Pakistan te bestrijden. Mogen we op u als bondgenoot rekenen?

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!