Evangelisatie in China tijdens en na de lockdown

27 mei 2021

Weinig landen gingen in een striktere lockdown vanwege corona dan China vorig jaar. Wekenlang werd het land volledig stilgelegd, mochten mensen niet naar buiten en werd reizen in het land tot een absoluut minimum beperkt.

Dat had grote gevolgen voor de lokale evangelisten die worden ondersteund door HVC. Alle evangelisatieactiviteiten kwamen stil te liggen en het bezoeken van christenen werd onmogelijk. Communiceren via digitale wegen is voor de Chinese kerk geen optie, omdat men vreest dat de Chinese overheid al deze kanalen volgt. Grote voorzichtigheid blijft geboden, ook tijdens de lockdown.

Het lukte China om corona zo goed als onder controle te krijgen. In de zomer van 2020 kwamen de eerste versoepelingen. Ook de evangelisten konden hun werkzaamheden weer oppakken. Dat gebeurt zo onopgemerkt mogelijk. Men heeft een ‘gewone’ baan als klusjesman of loodgieter. Tijdens hun werkzaamheden proberen de evangelisten gelovigen te ontmoeten, te bemoedigen en te onderwijzen. Ook probeert men het Evangelie te brengen aan hen die er nog niet mee in aanraking zijn gekomen.

De overheid van China houdt christenen nauwgezet in de gaten. Gebed voor christenen en evangelisten in China blijft dan ook hard nodig. Bidt u mee?

Word nu donateur van Steun een evangelist! Maandelijks ontvangt een evangelist uw financiële bijdrage om zo Gods Woord vérder te brengen en onze naasten te ondersteunen.  Wat is Steun een evangelist? > 

Ja, ik steun een evangelist

Voor 50 euro tilt u één evangelist een volle maand boven de armoedegrens en ontvangt hij training.
Een deelbedrag geven kan ook: al voor 10 euro kunnen een evangelist en zijn gezin een week lang financieel rond komen.
Helpt u mee de boodschap van God uit te dragen?

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!