Geweld tegen christenen in India nam in 2021 explosief toe

  • Steun en toerusting voor Indiase voorgangers

    Steun en toerusting voor Indiase voorgangers

Van christenen waar HVC in India contact mee onderhoudt, hoorden we in 2021 over sociale uitsluiting, bedreigingen en Bijbelverbrandingen. Het aantal geweldsincidenten nam explosief toe in vergelijking met voorgaande jaren. Als deze trend zich doorzet, gaan Indiase christenen moeilijke jaren tegemoet. Dat is te lezen in het Jaarverslag 2021.

Plattelandsgemeenten

De premier van India, Narendra Modi, geeft hindoenationalisten de ruimte. Zij willen van heel India een hindoestaat maken en zetten christenen onder druk. Tachtig procent van de bevolking is hindoe. In diverse staten zijn antibekeringswetten aangenomen. De evangelisten die HVC ondersteunt, kregen afgelopen jaar met meer en heftiger geweld te maken. Evangeliseren wordt steeds moeilijker. HVC is in 2021 daarom begonnen met uitbreiden van steun aan voorgangers in plattelandsgemeenten die vaak geïsoleerd hun gemeente dienen. Ook zijn er duizenden Bijbels uitgedeeld en honderdduizenden evangelisatieboekjes verspreid.

Achtergesteld

Daarnaast is het land ook in 2021 hard getroffen door uitbraken van corona en de daaropvolgende lockdowns. Op zulke momenten blijkt dat veel christenen in een achtergestelde positie leven en kwetsbaar zijn. Zij verloren vaak als eerste hun baan en vielen terug op noodhulp. HVC ondersteunde honderden gezinnen in nood met voedselpakketten.

Wat deed HVC nog meer in 2021?
 

Lees het Jaarverslag

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!