Noodhulpactie afgerond, Pakistan maakt zich op voor nieuw regenseizoen

 • De verspreiding van noodhulpgoederen ging vaak per boot

  De verspreiding van noodhulpgoederen ging vaak per boot

 • Lokale hulpverleners delen onder meer voedsel uit

  Lokale hulpverleners delen onder meer voedsel uit

 • Dankzij uw steun ontvingen veel mensen een tentje om overdekt te kunnen slapen

  Dankzij uw steun ontvingen veel mensen een tentje om overdekt te kunnen slapen

 • Vader probeert zijn kinderen te redden

  Vader probeert zijn kinderen te redden

1 mei 2023

Bid mee voor een mild regenseizoen na de overstromingen in 2022

Pakistan maakt zich op voor een nieuw regenseizoen, die rond juni verwacht wordt. Het land kent elk jaar een regenseizoen (moesson). Echter de zomer van 2022 kende zulke intense moessonregens dat grote gebieden in Pakistan en India werden getroffen door overstromingen. Al snel bereikten ons de schrijnende verhalen. Over de vele doden en gewonden. Huizen die totaal zijn weggespoeld. Mensen die alles kwijt zijn geraakt.

Omdat de noodhulp van de overheid vooral via islamitische organisaties verliep, bleken minderheden – waaronder christenen – vaak achteraan de rij staan wanneer er hulp werd uitgedeeld. Christenen troffen we daarom in zeer schrijnende situaties aan.

HVC riep begin augustus via Hulpmail op tot gebed en startte een grote noodhulpactie in Pakistan en India. Dankzij uw overweldigende steun kon HVC al snel starten met de hulpverlening. Maar eind augustus bleek dat het nog niet voldoende was. Vooral Pakistan had voortdurend zwaar te lijden onder de gevolgen van de overstromingen. Op het dieptepunt van de ramp stond een derde van het land onder water. De noodhulpactie moest worden opgeschaald. En opnieuw werd er gegeven.

De zorgen waren daarmee nog niet voorbij, want de winter stond voor de deur en er waren nog zoveel ontheemden. We riepen daarom opnieuw uw hulp in. Deze keer via Hulp Magazine. Het maakt ons stil en dankbaar dat er opnieuw gegeven werd. Dank u wel hiervoor! Er konden wederom honderden voedselpakketten, dekenpakketten, tenten en hygiënekits uitgedeeld worden onder getroffenen.

De noodhulpactie werd breed gedragen. Ook deputaatschappen van verschillende reformatorische kerkverbanden hebben ruimhartig bijgedragen aan de hulp.

De hulp ging gepaard met de verkondiging van het Evangelie. Een Pakistaanse veldwerker vertelt: “We baden voor hen en deelden het Woord van God met hen uit het evangelie van Johannes:

Ik ben het Licht der wereld. Wie Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des leven hebben” (Johannes 8:12).”

Deze noodhulpactie konden we afronden. Ondertussen maakt Pakistan zich wel op voor het nieuwe regenseizoen. Bidt u mee dat deze dit jaar mild zal zijn?

Meer gebedspunten

Help vervolgde christenen en steun ze met uw gift

Uw hulp maakt verschil in de situatie van vervolgde christenen!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!