Scholen voor scholen

Help met uw school of met de school van uw kind een christelijke school in een land met christenvervolging! 

  • Eén van de klassen in een via HVC gesteunde school

    Eén van de klassen in een via HVC gesteunde school

  • De verhalen van de kinderen die voor het eerst van hun leven op school komen zijn hartverscheurend

    De verhalen van de kinderen die voor het eerst van hun leven op school komen zijn hartverscheurend

Levensveranderend onderwijs

In 2020 opende HVC een christelijke school in Pakistan voor kinderen uit kansarme gezinnen. De verhalen van de kinderen die voor het eerst van hun leven op school komen zijn hartverscheurend. Ze kunnen amper geloven dat er iets gaat veranderen in hun jonge leven. Andere christelijke scholen roepen ook om ondersteuning. De coronacrisis komt voor Pakistaanse christelijke scholen bovenop de bestaande moeilijkheden. Een Pakistaanse onderwijzer vertelt: “Veel ouders zijn hun werk kwijtgeraakt en zijn daarom niet in staat om boeken, uniformen, schoenen en andere benodigdheden voor hun kinderen te kopen.” HVC roept Nederlandse scholen op om Pakistaanse scholen te ondersteunen. Zoekt uw school of de school van uw kind een doel om voor te sparen of actie te voeren? Draag dan de actie Scholen voor scholen van HVC aan! 

Ik ben geïnteresseerd

Verander een gemeenschap

Door de coronacrisis werden in Pakistan veel mensen ontslagen, of ze kwamen niet meer aan het werk als dagloner. Bij het vinden van werk sluiten christenen vaak achter hindoes of moslims aan in de rij. Op hulp van de overheid of lokale hulporganisaties hoeven christenen vaak niet te rekenen. Ze worden als minderwaardig gezien en buitengesloten van hulp. Veel ouders zijn lamgeslagen. Passief vluchten zij in gebruik van drugs of drank. De lokale kerk is daarom nauw betrokken bij de scholen. Zij motiveren ouders om hun kinderen te helpen. Zo verandert dit project een hele gemeenschap. 

Ondersteuning en maatwerk voor iedere school

Het HVC scholenteam ondersteunt scholen die gaan sparen of een (schoolbrede) actie organiseren. Hierdoor kan een actie met een minimale inspanning van de leerkrachten worden opgezet. 

HVC-scholenvoorlichter Wout Schinkel: "We kunnen de leerkrachten zelfs nog wat verder ontlasten. We zoeken dan naar mogelijkheden om op school, via livestream of via een kant-en-klaar pakket lessen te verzorgen.” 

Maak gebruik van de mogelijkheden van het HVC Scholenteam en neem vrijblijvend contact op!

Meer over HVC op school

Contact met het HVC Scholenteam

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!