Herstel tehuis Zuid-Soedan

Al sinds 2016 verblijven de HVC-partners en de sponsorkinderen uit Zuid-Soedan in Oegandese vluchtelingenkampen. Reikhalzend kijken ze uit naar de dag dat ze mogen terugkeren naar hun thuis in Loa, waar ze halsoverkop vandaan zijn gevlucht.

 • Zo ligt het terrein van het weeshuis er nu bij

  Zo ligt het terrein van het weeshuis er nu bij

 • Enorme schade

  Enorme schade

 • De dakplaten zijn geroofd

  De dakplaten zijn geroofd

 • Op het verwoeste gebouw wordt Jakobus 1:27 aangehaald

  Op het verwoeste gebouw wordt Jakobus 1:27 aangehaald

 • Zo lieten de sponsorkinderen jaren geleden het weeshuis achter.

  Zo lieten de sponsorkinderen jaren geleden het weeshuis achter.

Herstel van schade

De schade aan het HVC-opvangetehuis in Loa (Zuid-Soedan) is enorm. Er zijn geen ramen, deuren en meubels meer te bekennen. Zelfs de zinkplaten van het dak zijn weggehaald. Met de verkoop ervan hebben de soldaten veel geld verdiend. Wat een trieste aanblik. Het onkruid. De kogelgaten in de muur. Wat een schade! Er moet nog heel wat gebeuren, voordat de sponsorkinderen van HVC uit het vluchtelingenkamp weer veilig terug kunnen naar huis. Voor het herstel van de schade is circa 50.000 euro nodig.

17.000 / 50.000 €
Steun dit project

Burgeroorlog

De afgelopen jaren bevochten rivaliserende Zuid-Soedanese bevolkingsgroepen elkaar. De schermutselingen mondden uit in een bloederige burgeroorlog. Honger en geweld hebben naar schatting aan meer dan 400.000 mensen het leven gekost. Miljoenen mensen sloegen op de vlucht. Een vredesproces, onder zware internationale druk, moet een einde maken aan het gewapende conflict. Maar de vredesonderhandelingen verlopen moeizaam en de vorming van een nieuwe regering van nationale eenheid is steeds uitgesteld. Toch koesteren de partijen de hoop dat op een dag de vrede zal aanbreken in Zuid-Soedan! Want het enige waarover men het eens lijkt te zijn is dat de oorlog lang genoeg heeft geduurd.

Ja, ik geef voor het herstel van het tehuis in Zuid-Soedan

Geeft u de weeskinderen weer een eigen bed in hun eigen tehuis? Help ons alvast de voorbereidingen treffen. Want de dag dat Oeganda de vluchtelingen sommeert naar huis te gaan, kan zomaar aanbreken! 

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!