Opbrengst Plant een Bijbel 2022 is droom die uitkomt: 7598 Bijbels

2 maart 2022

Steeds meer mensen haken aan bij de potgrondactie Plant een Bijbel van HVC. Hierdoor groeit jaarlijks het aantal verkochte zakken potgrond – en daarmee het aantal Bijbels dat HVC aan christenen in verdrukking mag gaan uitdelen. Dat is goed nieuws, want er is in vele landen een groot tekort aan Bijbels. De landelijke potgrondactie van HVC is dit jaar goed voor maar liefst 7598 Bijbels. HVC dankt God voor de grote opbrengst en hoopt dat de Bijbels velen tot zegen mogen zijn.

Tekort aan Bijbels

Voor miljoenen mensen is het hebben van een eigen Bijbel niet vanzelfsprekend. Een partner die namens HVC Bijbels verspreidt in Iran vertelt: “Er komen in Iran heel veel mensen tot geloof. Soms hele families. En hoewel het gevaarlijk is om een Bijbel te bezitten - en nog veel gevaarlijker om Bijbels het land in te smokkelen en te verspreiden - is de vraag naar Bijbels heel groot. Er is een tekort van tienduizenden Bijbels. Soms komen er duizenden Bijbels op ‘de markt’, maar zijn deze binnen enkele dagen allemaal uitgedeeld aan mensen die heel graag een Bijbel willen.” 

Dankbaar voor Gods Woord 

Naast Iran, verspreidt HVC de Bijbels in landen als India, Pakistan, Irak, China en Noord-Korea. Daar waar nodig smokkelt HVC de Bijbels. HVC brengt Gods Woord naar afgelegen gebieden en deelt ook Bijbels uit in gevangenissen. Steeds weer ervaren de lokale projectleiders dankbaarheid wanneer mensen hun eigen Bijbel, waar ze soms al jaren voor hebben gebeden, ontvangen. Het gedroomde doel voor Plant een Bijbel in 2022 was om dankzij de potgrondactie dit jaar 7.500 Bijbels uit te delen. We zijn zeer dankbaar dat dit aantal is overtroffen!

Wilt u bidden om zegen over het uitdelen van Gods Woord? Dank u wel!

Handen uit vele mouwen

De potgrondactie wordt gedragen door vrijwilligers. Particulieren door heel Nederland stellen D.V. op zaterdag 19 maart van 10 tot 14 uur hun huis open, zodat klanten uit de omgeving hun potgrond kunnen ophalen. Ook kerken, scholen en andere instellingen doen mee als afhaalpunt. In 2022 zijn er 137 afhaalpunten, een aantal dat ook in de loop der jaren toeneemt. Per twee zakken potgrond kan één Bijbel worden uitgedeeld. Wie geen potgrond nodig heeft kan (ook nu nog) voor € 5,- een Bijbel weggeven aan een vervolgde christen.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!