Noodhulp in Zuid-Soedan in 2021

  • Een eigen moestuin

    Een eigen moestuin

  • Spelen op de HVC-compound

    Spelen op de HVC-compound

  • Het terrein van het weeshuis

    Het terrein van het weeshuis

Ondermeer via het project Voedselhulp Zuid-Soedan werd er door Stichting HVC in 2021 vooral noodhulp geboden in het Afrikaanse land. Dat is te lezen in het Jaarverslag 2021.

Sinds hun vlucht voor het oorlogsgeweld in 2016, verblijft een door HVC gesteunde groep Zuid-Soedanese kinderen en hun begeleiders in een vluchtelingenkamp in buurland Oeganda. Daar heeft HVC een noodhulpactie opgezet, wat onder meer resulteerde in een HVC-compound. Daar krijgen de mensen te eten en leidt een arts een kleine medische post.

Landbouw

Een groep predikanten ontving elk een klein bedrag, waarmee ze een kleinschalige moestuin konden beginnen voor hun eigen levensonderhoud. De oogst werd rijkelijk gezegend: de grond bracht genoeg op om de gezinnen van de predikanten te voeden én om het restant te verkopen. Van de opbrengst betalen de predikanten nu de school voor hun kinderen. En zaaigoed voor volgend jaar, in de hoop dat er dan opnieuw een goede oogst wacht!

Renovatie

Reikhalzend kijken de vluchtelingen uit naar de dag dat ze mogen terugkeren naar hun thuis in Loa (Zuid-Soedan), waar ze halsoverkop vandaan zijn gevlucht. De schade aan het HVC-opvangtehuis is enorm. Er zijn geen ramen, deuren en meubels meer te bekennen. De voorbereidingen voor een terugkeer zijn in volle gang.

Wat deed HVC nog meer in 2021?

Lees het jaarverslag

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!