Thuisscholen Rohingya

Voor de circa 500.000 Rohingyakinderen in de vluchtelingenkampen is er een groot tekort aan scholen. Kinderen missen hierdoor een belangrijke basis voor de toekomst en lopen het gevaar een 'verloren generatie' te worden. 

 • Rohingya kinderen kunnen voor het eerst naar school

  Rohingya kinderen kunnen voor het eerst naar school

 • Er is geen schoolgebouw: de kinderen krijgen les in het hutje van een vluchteling, zittend op de grond

  Er is geen schoolgebouw: de kinderen krijgen les in het hutje van een vluchteling, zittend op de grond

 • Er is een grote behoefte aan lesmaterialen voor de kinderen

  Er is een grote behoefte aan lesmaterialen voor de kinderen

 • Geeft u deze kinderen een betere kans op een goede toekomst?

  Geeft u deze kinderen een betere kans op een goede toekomst?

U mocht het verschil maken!

HVC zette scholen op voor deze Rohingya-kinderen. De scholen zijn toegankelijk voor alle Rohingya-kinderen. U heeft dit mogelijk gemaakt met uw gift. Namens de kinderen in de vluchtelingenkampen: hartelijk dank!

 Dit project is afgerond. 

 

Onderwijs voor de toekomst

Bijna 1 miljoen Rohingya vluchtelingen wonen in vluchtelingenkampen in Bangladesh. Voorzieningen zijn er nauwelijks. Er is een groot gebrek aan scholen voor de Rohingya kinderen. Kinderen missen hierdoor een belangrijke basis voor de toekomst en lopen het gevaar een 'verloren generatie' te worden. Iedere dag dat een kind niet naar school gaat, is een gemiste kans. De kinderen leven in overvolle kampen en velen hebben nauwelijks toegang tot goed onderwijs. Onderwijs is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen en biedt hen perspectief op een betere toekomst. 

Evangelisatie via scholen

Getrainde Rohingya-evangelisten hebben met hulp vanuit Nederland onderwijs opgezet in het kamp. Gedreven door de Bijbelse oproep tot naastenliefde, spannen zij zich in voor de Rohingya. Door het bieden van hulp geven zij handen en voeten aan het Evangelie. De schoolkinderen komen samen in de hutten van kampbewoners, die daarvoor hun kleine huis beschikbaar stellen. Via trainingen worden de kinderen weerbaarder gemaakt en leren ze beter omgaan met de gevaren in het vluchtelingenkamp. De meerderheid van de Rohingyavluchtelingen is moslim, de scholen zijn een mooie kans om het Evangelie te delen. 

We hebben dit  project afgerond. 
HVC is dankbaar voor de betrokkenheid vanuit Nederland bij het opzetten van de scholen. De ondersteuning aan evangelisten in de Rohingya-vluchtelingenkampen zetten we voort.

Help vervolgde christenen in Bangladesh en steun ze met uw gift

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!