Voedselhulp Irak

Vele Irakese christenen, Jezidi en moslims wonen nog in vluchtelingenkampen. In sommige vluchtelingenkampen is er niet altijd voldoende voedsel beschikbaar. Terugkeer naar de zwaarbeschadigde huizen is vaak problematisch, omdat wie het kamp verlaat geen toegang tot het voedsel meer hebben.

  • Kinderen met hun noodhulppakket

    Kinderen met hun noodhulppakket

  • Uitdelen voedselpakketten

    Uitdelen voedselpakketten

  • Deze jongen draagt twee voedselpakketten

    Deze jongen draagt twee voedselpakketten

Voedsel- en Evangelieverspreiding

Regelmatig deelt HVC onder de allerarmsten voedselpakketten uit. De pakketten zijn deels gevuld met voedsel en deels met goederen voor persoonlijke hygiëne. Dankzij uw steun konden de afgelopen jaren al vele duizenden pakketten worden uitgedeeld. De noodhulp blijft echter nodig! Voor slechts € 15,- schenkt u een voedselpakket. De pakketten worden uitgedeeld tijdens bijeenkomsten, die op diverse plaatsen worden georganiseerd. Leden van de lokale kerk vertellen uit de Bijbel en organiseren allerlei activiteiten. Ook moslims en Jezidi’s zijn welkom. Op deze manier komen ook zij in aanraking met het Evangelie.

Steun dit project

Terugkeer met hulp via kerken

Een lokaal team waar HVC mee samenwerkt, is aan het werk in Mosul. Hun werkgebied is een wijk waar 2700 gezinnen wonen, waarvan veelal de mannen in de oorlog vermoord zijn. Vele kinderen in de wijk zijn wees geworden. Enkele tientallen christelijke gezinnen zijn permanent teruggekeerd en een paar honderd andere christelijke gezinnen rijden dagelijks heen en weer om een terugkeer voor te bereiden. Andere gezinnen wachten hun kans op terugkeer nog af. Al deze gezinnen bezitten zo goed als niets. HVC wil de terugkerende christenen hulp bieden in de eerste levensbehoeften.

Ja, ik geef voor voedselpakketten!

Helpt u mee om vluchtelingen naastenliefde te tonen? Al voor 15 euro kan een heel gezin een week lang eten.

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!