Safehouse Pakistan

Op een geheime locatie in Pakistan worden bedreigde familieleden van gevangenen tijdelijk opgevangen in een safehouse. Ook gevluchte christenen, bijvoorbeeld ex-moslims die door hun familie worden achtervolgd, kunnen er terecht. 

  • Het safehouse voor bedreigde families van gevangen christenen in Pakistan

    Het safehouse voor bedreigde families van gevangen christenen in Pakistan

Zelfvoorzienende veilige plek

In de appartementen van het safehouse is plek voor meerdere gezinnen. Binnen het opvangprogramma krijgen de slachtoffers traumacounseling en pastorale zorg aangeboden. Tijdens hun verblijf worden de families actief begeleid in de zoektocht naar een definitief veilig onderkomen. Zodra het mogelijk is keren ze terug in de maatschappij. Vlak bij het safehouse ligt een boerderij, waar veehouderij en landbouw plaatsvinden. Door het werken op de boerderij, hebben de bewoners een zinvolle dagbesteding en zorgen ze tegelijkertijd voor hun eigen duurzame voedselvoorziening. 

Steun dit project

Pakistan is een islamitische republiek. Islamitische groeperingen domineren het land. Elke uiting tegen de islam, de profeet Mohammed of het heilige boek de Koran wordt gezien als een doodzonde. Christenen worden niet zelden beschuldigd van blasfemie (godslastering), waardoor tientallen christenen momenteel gevangen zitten. HVC biedt hen juridische hulp om te voorkomen dat zij voorgoed achter de tralies verdwijnen of ter dood worden veroordeeld.

De opgevangen christenen krijgen begeleiding, die er op gericht is hen veilig te laten terugkeren in de maatschappij. Sommigen vinden in hun nieuwe woonplaats een baan, anderen starten met hulp van HVC een kleine winkel of onderneming, zodat ze in hun eigen inkomen kunnen voorzien. Dominees uit de regio bieden een luisterend oor en pastorale zorg. Voor kinderen in het tehuis worden speciale activiteiten georganiseerd, zoals Bijbelse scholing, knutselen, zang en muziek.

Ja, ik geef vervolgde christenen een veilige plek in het safehouse

Steunt u de christenen die moeten vluchten door hen een veilige plek te bieden? Help ons het reeds gerealiseerde safehouse open te houden. Uw financiële hulp is van harte welkom!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!