Michael en John Job Center

Het Michael en John Job Center (MJJC) is een tehuis in de plaats Coimbatore voor kansarme (wees)meisjes. Een meisje wordt door de meeste Indiërs gezien als minderwaardig. Velen worden direct na de geboorte gedood. Dr. Job heeft, in nagedachtenis aan zijn overleden zonen Michael en John, het MJC opgericht. Zijn missie was ervoor te zorgen dat kansarme meisjes het Evangelie horen én onderwijs krijgen. Op het terrein van het MJJC staat een tehuis en scholen: van de basis- en middelbare school tot aan de universiteit. In de afgelopen jaren hebben we meisjes zien opbloeien tot gelovige, zelfverzekerde en ontwikkelde vrouwen. Na het overlijden van Dr. Job in 2012 heeft zijn vrouw Dr. Mary Job zijn werk overgenomen.

Het is heel bijzonder dat meisjes in de beschermde omgeving van het MJJC worden opgeleid en opgevoed. Meisjes zijn vaak niet welkom in Indiase gezinnen, ze worden gezien als minderwaardig en niet zelden uitgebuit. In het MJJC zijn ze meer dan welkom en groeien ze op tot weerbare vrouwen. De leiding van het MJJC doet er alles aan om de volwassen meisjes te begeleiden naar hun leven buiten het beschermende hostel. Dankzij het MJJC hebben deze meisjes een goede basis voor de toekomst! Steunt u hen?
MEER PROJECTEN

Sponsorkinderen

Er zijn veel kinderen die nog geen sponsorouder hebben. Momenteel kan het overzicht echter niet op deze site worden weergegeven. Neemt u contact op via sponsorplan@stichtinghvc.nl รณf telefonisch via 0183-563628 voor meer informatie over het HVC Sponsorplan.