Kindsponsoring

Kindsponsoring

“Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje.” Helaas blijkt dit spreekwoord in landen zoals India, Nepal, Pakistan en Zuid-Soedan realiteit. Met het HVC Sponsorplan worden kansarme kinderen en kinderen van vervolgde christenen ondersteund. 

 • Toekomst voor kinderen

  Toekomst voor kinderen

 • In het vluchtelingenkamp in Oegande is voor de sponsorkinderen een compleet nieuwe compound opgebouwd. Foto: Cees van der Wal

  In het vluchtelingenkamp in Oegande is voor de sponsorkinderen een compleet nieuwe compound opgebouwd. Foto: Cees van der Wal

 • Sponsorkinderen uit Zuid-Soedan in het vluchtelingenkamp in Oeganda. Foto: Cees van der Wal

  Sponsorkinderen uit Zuid-Soedan in het vluchtelingenkamp in Oeganda. Foto: Cees van der Wal

 • Een groep kinderen uit het project Thomas in India

  Een groep kinderen uit het project Thomas in India

 • Dit meisje studeert hard in het St. Michael hostel

  Dit meisje studeert hard in het St. Michael hostel

 • Voor de klas staat Rose, een voormalig sponsorkind. Zij geeft nu zelf les aan het MJJC in India.

  Voor de klas staat Rose, een voormalig sponsorkind. Zij geeft nu zelf les aan het MJJC in India.

 • In Kathmandu (Nepal) is voor de sponsorkinderen een nieuw weeshuis geopend

  In Kathmandu (Nepal) is voor de sponsorkinderen een nieuw weeshuis geopend

 • Nepalese sponsorkinderen in het Fatherhouse in Gorkha

  Nepalese sponsorkinderen in het Fatherhouse in Gorkha

 • De jongens uit het Children's Welface Center in Pakistan

  De jongens uit het Children's Welface Center in Pakistan

 • Dankzij uw steun kunnen deze kinderen weer lachen!

  Dankzij uw steun kunnen deze kinderen weer lachen!

Toekomst voor een kind!

De kinderen die een plekje vinden in één van onze tehuizen, krijgen daar (Bijbels) onderwijs. Zo gaan ze van een uitzichtloze situatie naar een leven met een Toekomst. Als sponsor maakt u het verschil maken in het leven van een kind! 

Via het HVC Sponsorplan ontvangt het kind:
 • 24/7 opvang
 • (Bijbels) onderwijs
 • Goede maaltijden, kleding en zorg
 • Hoop voor de toekomst

Aanmelden voor het HVC Sponsorplan is niet meer mogelijk. Via het nieuwe programma Omarm een kind kunt u een kind in de brandhaard van christenvervolging steunen.

Wat is Omarm een kind?

De kindertehuizen

Via het HVC Sponsorplan steunt u een kind in één van deze tehuizen:
 

 • Beth Eden (Nepal)
  In dit tehuis worden kinderen van evangelisten opgevangen. De evangelisten werken in afgelegen en arme gebieden, waardoor zij vaak niet genoeg geld hebben voor de opleiding van en goede voeding voor hun kinderen. 
 • CETHO (Zuid-Soedan)
  Van de meeste weeskinderen zijn de ouders omgekomen door ziekte of door het aanhoudende conflict in Zuid-Soedan. In september 2016 waren de betrokkenen bij het project (zowel begeleiders als kinderen en weduwen) genoodzaakt om te voet naar Oeganda te vluchten. Sinds de aankomst in het Pagirinya vluchtelingenkamp in Oeganda, is het aantal opgenomen weeskinderen fors toegenomen.
   
 • Children's Welfare Centre (Pakistan)
  In het CWC vinden jongens een toekomst. De meesten hebben vader en/of moeder verloren, zijn uitgebuit door familieleden, zwierven doelloos op straat of werden als arbeider verhuurd in de duistere steenfabrieken. Een aantal jongens is weggevlucht bij de zeer religieuze Kalash stam in het Noorden van Pakistan, waar christenen geen enkele toekomst wacht.
   
 • Fatherhouse Kathmandu (Nepal)
  In de hoofdstad van Nepal, Kathmandu, worden straatkinderen opgevangen. Vaak voor het eerst in hun leven horen ze het Evangelie en krijgen ze onderwijs. Ouders in Nepal zetten vaak hun kinderen buiten de deur als ze niet in staat zijn er zelf voor te zorgen. 
   
 • Fatherhouse Gorkha (Nepal)
  In de plaats Gorkha (Nepal) is een tweede Fatherhouse geopend, om ook daar kinderen op te vangen. Hier zijn ook een aantal extra kinderen opgenomen die getroffen zijn door de aardbeving in 2015. Sommige kinderen verloren één of beide ouders als gevolg van deze aardbeving. Andere families verloren al hun bezittingen waardoor niet langer voor de kinderen kon worden gezorgd. 
   
 • St. Michael hostel (New Delhi, India)
  In het St. Michael hostel in de hoofdstad van India worden bedreigde meisjes opgevangen. Gebeurt dit niet, dan is de kans groot dat zij in de prostitutie belanden. Vaak is de vader van de meisjes onbekend en werkt de moeder in de prostitutie. Aan hun lot overgelaten, zwerven zij rond in de onveilige sloppenwijken van de stad. Binnen het St. Michael hostel hebben ruim tachtig meisjes, tussen vier en vijftien jaar oud, een veilig thuis gekregen. 
   
 • Thomas (Lucknow, India)
  Evangelisten die in Noord-India het Evangelie brengen, zijn vaak lange tijd van huis en hebben meestal geen inkomsten. In project Thomas, in de plaats Lucknow, wonen nu hun zonen; in samenwerking met een ander tehuis kunnen ook de dochters ergens terecht. Project Thomas is zelf een school gestart, waar nu ruim 1000 - veelal ongelovige - kinderen Bijbels onderwijs krijgen. Vanwege het hoge niveau is de school erg populair in de regio. Zo bereikt het Evangelie het Noorden van India én de gezinnen van Lucknow.
   
 • Michael en John Job Center (Coimbatore, India)
  Het MJJC is gestart om dochters van vervolgde christenen op te vangen. Ondertussen is het een veilig t(e)huis voor voor kansarme (wees)meisjes die Bijbels onderwijs krijgen. Een meisje wordt door de meeste Indiërs gezien als minderwaardig. Velen worden direct na de geboorte gedood. Op het terrein van het MJJC staat een tehuis en scholen: van de basis- en middelbare school tot aan de universiteit.

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!